αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να δημιουργήσεις το μέλλον σου: Εδώ είναι 5 τεχνικές

Πως να δημιουργήσεις το μέλλον σου: Εδώ είναι 5 τεχνικές

Μπορείς να διαμορφώσεις το μέλλον σου. Αυτό που παίζει ρολο, σε σημαντικό βαθμό, είναι η εφαρμογή δοκιμασμένων τεχνικών για να διαμορφώσετε το ταξίδι σας προς την επιτυχία.

Δεν πρόκειται απλά για ευσεβείς πόθους ή να στηριχτούμ…ε στη μοίρα. Πρόκειται για στρατηγικό σχεδιασμό, στοχευμένες ενέργειες και να οραματιστείτε τον εαυτό σας στη θέση που θέλετε να βρίσκεστε.

Εδώ είναι 5 τεχνικές που μπορείς να εφαρμόσεις. Πρακτικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το δικό σας μέλλον. Αποτελούν κομμάτι μίας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό ideapod.com.

1) Οραματιστείτε την επιτυχία σας

Φαντάσου αυτό: Είσαι ήδη εκεί που θέλεις να φτάσεις, ζώντας τη ζωή που πάντα ονειρευόσουν. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Λοιπόν, δεν είναι. Είναι η δύναμη της οπτικοποίησης. Η οπτικοποίηση είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί την ικανότητα του μυαλού μας να φανταστεί ”ζωντανά” ένα μελλοντικό σενάριο. Είναι σαν μια διανοητική πρόβα του τι θέλουμε να συμβεί στη ζωή μας.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι απλώς μια ευσεβής ονειροπόληση. Η οπτικοποίηση υποστηρίζεται από την επιστήμη και έχει αποδειχθεί αποτελεσματική σε διάφορους τομείς όπως ο αθλητισμός, οι επιχειρήσεις και η προσωπική ανάπτυξη.

Οι κορυφαίοι αθλητές χρησιμοποιούν την οπτικοποίηση για να τελειοποιήσουν την απόδοσή τους πριν καν μπουν στο γήπεδο. Η ίδια αρχή ισχύει όταν πρόκειται να δημιουργήσετε το μέλλον σας. Οραματίζοντας την επιτυχία σας, εκπαιδεύετε το μυαλό και το σώμα σας να ενεργούν και να ανταποκρίνονται με τρόπους που θα σας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έχει να κάνει με την προετοιμασία του εαυτού σας για την επιτυχία που δεν έχει ακόμη έρθει. Η οπτικοποίηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό σχέδιο για το μέλλον σας. Ξεκινήστε, λοιπόν, να οραματίζεστε την επιτυχία σας σήμερα. Είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

2) Αγκαλιάστε την αποτυχία

Γνωρίζατε ότι ο Thomas Edison, ο εφευρέτης του λαμπτήρα, απέτυχε 1.000 φορές πριν πετύχει φτάσει στην επιτυχία; Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι πάντα ομαλός. Στην πραγματικότητα, είναι συχνά γεμάτος αποτυχίες και εμπόδια. Αλλά αντί να τα βλέπετε αυτά ως οδοφράγματα, δείτε τα ως σκαλοπάτι.

Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας. Είναι κομμάτι του δρόμου προς την επιτυχία. Κάθε αποτυχία είναι ένα μάθημα, ένα λάθος που πρέπει να αποφευχθεί στο μέλλον. Σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σου.

Επομένως, μην φοβάστε την αποτυχία. Αποδέξου την. Μέσα από αυτές τις αποτυχίες αναπτυσσόμαστε, μαθαίνουμε και τελικά πετυχαίνουμε.

3) Καλλιεργήστε μια νοοτροπία ανάπτυξης

Η νοοτροπία ανάπτυξης, που επινοήθηκε από την ψυχολόγο Carol Dweck, είναι η πεποίθηση ότι οι ικανότητες και η ευφυΐα μπορούν να αναπτυχθούν μέσω αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς. Είναι μια νοοτροπία που βλέπει την αποτυχία όχι ως απόδειξη της έλλειψης ευφυΐας, αλλά ως ένα εφαλτήριο για την ανάπτυξη.

Η νοοτροπία ανάπτυξης μάς δίνει τη δυνατότητα να επιμείνουμε μπροστά στις αποτυχίες, να δούμε την προσπάθεια ως το μονοπάτι προς την επιτυχία και να αποδεχθούμε την κριτική ως πολύτιμη ανατροφοδότηση. Μας δίνει τη δυνατότητα να δεχόμαστε τις προκλήσεις και να τις αντιμετωπίζουμε ως ευκαιρίες για αυτοβελτίωση.

4) Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικότητα

Το περιβάλλον μας παίζει τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση των σκέψεων, των συμπεριφορών μας και, εν τέλει, του μέλλοντός μας. Το να περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικές επιρροές μπορεί να χαράξει την πορεία σας προς την επιτυχία.

Σκεφτείτε τους ανθρώπους με τους οποίους περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας. Σε ανεβάζουν; Σας εμπνεύσουν; Σε προκαλούν να γίνεις καλύτερος; Ή μήπως σας ‘στραγγίζουν’ την ενέργειά σας και σας τραβούν προς τα κάτω;

Είναι σημαντικό να επιλέξετε τον κύκλο σας με σύνεση. Αναζητήστε αυτούς που εκπέμπουν θετικότητα, αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά σας και αυτούς που σας ωθούν προς την επιτυχία. Είναι αυτοί που θα σας εμψυχώσουν σε κάθε σας βήμα και θα σας βοηθήσουν να σηκωθείτε όταν σκοντάφτετε. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

5) Βάλε S.M.A.R.T. στόχους

Ίσως έχεις ακούσει για τα S.M.A.R.T. goals (έξυπνοι στόχοι). Οι οποίοι μπορούν να σε βοηθήσουν να καταγράψεις πρόοδο στη ζωή σου και να αυξήσεις τις πιθανότητες για να πετύχεις αυτά που θες. Αλλά τι σημαίνει το παραπάνω ακρωνύμιο; Ας το δούμε:

S= Specific (Συγκεκριμένος)

Μ=Μeasurable (Μετρήσιμος)

Α=Αttainable (Eπιτεύξιμος)

R=Realistic (Ρεαλιστικός)

Τ=Τime Framed (Σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα)

Δηλαδή ένας στόχος για να είναι έξυπνος πρέπει να είναι συγκεκριμένος, μετρήσιμος, επιτεύξιμος, ρεαλιστικός και ορισμένος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =