αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑποχωρεί από την ΕΨΑ η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων- Ποιος μπαίνει στην εταιρία

Αποχωρεί από την ΕΨΑ η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων- Ποιος μπαίνει στην εταιρία

Υπογράφηκε και επίσημα μεταξύ της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεως και του επενδυτικού fund SMERC η αποεπένδυση της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων από την ΕΨΑ. Σημειώνεται ότι η εταιρεία ήλεγχε το 25% της ΕΨΑ.

Η Ηπειρώτικη Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, συμφερόντων της οικογένειας Σεπετά, ήταν παθητικός μέτοχος της ΕΨΑ τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων οι σχέσεις με την οικογένεια Τσαούτου δεν ήταν αγαστές όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς. Αυτό φάνηκε πριν από έναν χρόνο όταν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΨΑ εισήλθε ο Ν. Καραμούζης με την οικογένεια Σεπετά να δηλώνει άγνοια για την μετοχική αλλαγή.

Σήμερα η Ηπειρώτικη Βιομηχανία Εμφιαλώσεων υλοποιεί πενταετές επενδυτικό ύψους 100 εκατ. ευρώ. «Στόχος» όπως είχε πει πρόσφατα ο κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς «είναι τα προϊόντα να μπορούν να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι καταναλωτές να βρίσκουν όλες τις προϊοντικές επιλογές όπου κι αν βρίσκονται στη χώρα μας. Σε κάθε νησί, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό».

Πέρυσι ο τζίρος της εταιρείας κινήθηκε στα επίπεδα των 120 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ανάπτυξη 14% σε σύγκριση µε το 2022, τάση που αναμένεται να διατηρηθεί και τη φετινή χρονιά. Αν και επιφυλάχθηκε να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τα μερίδια είπε πως το μερίδιο της Βίκος Pink Grapefruit έχει φτάσει στο 21,9%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 12 =