αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι business projects που μπορείς να ξεκινήσεις με κάτω από 500 ευρώ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Έξι business projects που μπορείς να ξεκινήσεις με κάτω από 500 ευρώ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Στην digital εποχή που ζούμε, μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου project. Ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί ένα laptop και μία καλή σύνδεση στο ίντερνετ.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Και με τα λεφτά; Τι λεφτά χρειάζεται; Είναι η ερώτηση που τριγυρνά στο μυαλό πολλών. Ενώ τα χρήματα αναμφίβολα μπορούν να κάνουν την διαδρομή σου πιο εύκολη, δεν χρειάζεται να έχεις… εκατομμύρια ευρώ στην άκρη για να ξεκινήσεις την προσπάθεια σου. Στην παρακάτω λίστα θα δούμε 6 business projects που μπορείς να ξεκινήσεις με κάτω από 500 ευρώ. Πρόκειται για ιδέες που ήδη έχουν βάλει σε εφαρμογή πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα. Και έχουν χτίσει ένα δικό τους εισόδημα.

1# Online μαθήματα. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα και να μεταδίδεις τις γνώσεις σου. Αν έχεις μια δεξιότητα, μια ξένη γλώσσα ή οποιεσδήποτε άλλες γνώσεις που μπορείς να διδάξεις σε άλλους, εδώ είναι η ευκαιρία σου. Υπάρχουν μάλιστα πολλές πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείς να πουλήσεις τα μαθήματα σου. Πριν λίγο καιρό κάναμε συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Ξέρα. Ο ίδιος έχει καταφέρει να έχει παθητικό εισόδημα από μόλις 1 online μάθημα το οποίο έχει δημιουργήσει. Και εξηγεί πως μπορείς να το κάνεις και εσύ

2# Πούλα υπηρεσίες μέσα από το Fiverr. Και εδώ μπορείς να δουλέψεις από το laptop σου. Τέτοιου τύπου πλατφόρμες- marketplaces σου δίνουν μάλιστα την δυνατότητα να δραστηριοποιηθείς σε μια σειρά από πεδία και να παρέχεις τις υπηρεσίες που έχεις στο «οπλοστάσιο» σου. Αν θες να μάθεις περισσότερα, θυμήσου την συνέντευξη με τον Νώντα Καραβία, στην οποία εξηγεί πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα από το Fiverr. Ο ίδιος το έκανε και παρέχει τις συμβουλές του.

3# Ξεκίνα το δικό σου blog/site. Δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε εκτός. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το It’s Possible. Βγήκε στον ιντερνετικό αέρα τον Σεπτέμβριο του 2016. Από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα. Τώρα έχει φτάσει να διαβάζεται από 1,6 εκατομμύρια αναγνώστες τον μήνα. Πόσο κόστισε η κατασκευή του site; Μόλις 450 ευρώ. Αν έχεις κάποιες βασικές τεχνικές γνώσεις, μπορείς να δημιουργήσεις ακόμα και μόνος σου το site/blog που θες και έτσι να γλυτώσεις το κόστος κατασκευής. Μόλις χτίσεις το κοινό σου, μπορείς να έχεις έσοδα. Πως; Σε αυτό το άρθρο είχαμε παραθέσει 5 βασικούς τρόπους.

4# Pet- Sitter. Είναι μια τάση που την βλέπουμε όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια. Το είδαμε ακόμα πιο έντονα και μέσα στην πανδημία. Τα δεδομένα απλά: Γίνεσαι pet-sitter. Δηλαδή αυτός που αναλαμβάνει να πάει βόλτα τα κατοικίδια άλλων ανθρώπων ή να τα φιλοξενεί κατά το χρονικό διάστημα που οι ιδιοκτήτες τους λείπουν. Και ενώ αυτό δεν είναι ένα «τεχνολογικό project», μπορείς και εδώ να χρησιμοποιήσεις τις νέες τεχνολογίες. Έχοντας, για παράδειγμα, παρουσία στα social media και χτίζοντας μια κοινότητα γύρω σου, μπορείς να βρεις όλο και περισσότερους πελάτες.

5# Πωλήσεις προϊόντων στο Amazon. Αν έχεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή αν μπορείς να βρεις αντικείμενα με μεταπολιτική αξία, ήρθε η ώρα να μπεις στον κόσμο του Amazon. Και να δεις αν μπορείς να πουλήσεις κάποια από αυτά, βγάζοντας κέρδος. Πρόκειται φυσικά για μια δραστηριότητα με απολύτως ευέλικτα ωράρια. Θα την κάνεις όταν έχεις κενό χρόνο. Επίσης μπορείς να κάνεις τις online πωλήσεις σου και σε άλλες πλατφόρμες.

6# Podcast. Η έναρξη ενός podcast είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο. Με λίγα απλά βήματα, μπορείτε να αρχίσετε να μοιράζεστε το περιεχόμενό σας στο διαδίκτυο, μέσω του ιστότοπού σας, των λογαριασμών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή γνωστών πλατφορμών για podcast. Εάν έχετε γνώσεις για ένα συγκεκριμένο πεδίο, ένα podcast θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή για εσάς! Μπορείτε να μιλήσετε για την εμπειρία σας και να μοιραστείτε συμβουλές με τους πιστούς ακροατές σας. Ένα μικρόφωνο και ένα σχετικό πρόγραμμα αρκεί, για να ξεκινήσεις από το δωμάτιο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + eighteen =