αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιοι άνθρωποι δεν είναι ο εαυτός τους μπροστά σε άλλους- Εδώ είναι 5 λόγοι που συμβαίνει αυτό

Κάποιοι άνθρωποι δεν είναι ο εαυτός τους μπροστά σε άλλους- Εδώ είναι 5 λόγοι που συμβαίνει αυτό

Ανακαλύπτετε συχνά ότι δεν μπορείτε να είστε ο εαυτός σας όταν είστε μπροστά σε άλλους; Ίσως έχετε χαρακτήρα… χαμαιλέοντα και αντιγράφετε τον χαρακτήρα οποιουδήποτε είστε γύρω σας.

Ή ίσως να γελάτε με πράγματα που δεν σας φαίνονται αστεία, να συμφωνείτε σε εργασίες που δεν θέλετε να κάνετε, να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας χωρίς να ζητήσετε αμοιβή ή απλά να θέλετε να εντυπωσιάσετε τους ανθρώπους με τους οποίους είστε μαζί.

Αυτά είναι μόνο μερικά σημάδια ότι δεν είστε αυθεντικοί με τον εαυτό σας, αλλά αντικατοπτρίζετε αυτό που υπάρχει γύρω σας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να είστε ο εαυτός σας δίπλα σε άλλους. Ωστόσο, μπορείτε να ξεπεράσετε αυτούς τους λόγους και να αρχίσετε να ζείτε πιο αυθεντικά χωρίς να σηκώνετε το βάρος της κρίσης του κόσμου γύρω σας.

Εδώ είναι 5 λόγοι που συμβαίνει αυτό και πως μπορείς να το ξεπεράσεις.

1. Είσαι ντροπαλός.

Ήσουν ντροπαλός όλη σου τη ζωή; Ίσως ακόμα και στο σχολείο να θυμάστε στιγμές που η ντροπαλότητα επηρέασε πραγματικά τη ζωή σας.

Το να είσαι ντροπαλός μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι νευρικός και δυσάρεστα. Αν και τα αποτελέσματά αυτού κυμαίνονται από ελάχιστα έως μείζονα, η ντροπαλότητα μπορεί να είναι μια βιολογική τάση ή αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο ανατράφηκατε. Για παράδειγμα, οι αυταρχικοί γονείς τείνουν να γεννούν ντροπαλά, δειλά παιδιά.

Το να είσαι ντροπαλός μπορεί να είναι η φυσική σου απόκριση όταν είσαι με άλλους, και αυτό είναι εντάξει. Σίγουρα δεν είναι αρνητικό. Η εστίαση πρέπει να είναι να αποδεχτείτε ότι είστε ντροπαλό άτομο και να συνειδητοποιήσετε τον εσωτερικό σας διάλογο για να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε τη συστολή σας.

Εργαστείτε για την τόνωση της αυτοεκτίμησής σας, την ενίσχυση των δεξιοτήτων χαλάρωσης και τη βελτίωση των τεχνικών διαχείρισης του άγχους για να αισθάνεστε πιο άνετα όταν βρίσκεστε κοντά στους άλλους.

2. Φοβάστε την απόρριψη.

Ο φόβος της απόρριψης μπορεί να είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να είστε ο εαυτός σας δίπλα στους άλλους. Μπορεί να προέρχεται από τον φόβο ότι δεν θα σας συμπαθήσουν, δεν ταιριάζετε και νιώθετε ότι δεν ανήκετε στην «ομάδα».

Οι άνθρωποι που φοβούνται την απόρριψη συχνά παραμελούν τις δικές τους ανάγκες και θέλουν να βοηθήσουν τους άλλους σε μια προσπάθεια να γίνουν αρεστοί και αποδεκτοί. Επιπλέον, συχνά τους εκμεταλλεύονται όταν αναζητούν την αίσθηση του ανήκειν.

Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχτείτε ότι έχετε φόβο απόρριψης. Τότε μπορείτε να πάρετε την απόφαση να κάνετε κάτι για αυτό. Εργαστείτε για να βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να βιώσετε νέα πράγματα και να δώσετε προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού σας.

3. Δεν σου αρέσει ο εαυτός σου.

Ο καθένας έχει έναν εσωτερικό… κριτικό, αλλά όταν γίνεται αυτο-σαμποτάζ, υπάρχει ένα θέμα. Συχνά είναι ο εσωτερικός κριτικός που σε κάνει να σαμποτάρεις τον εαυτό σου πριν καν φτάσεις στο Χ κοινωνικό γεγονός. Αυτό φαίνεται διαφορετικό για τον καθένα, αλλά μερικά παραδείγματα είναι: Δεν σας αρέσουν τα ρούχα σας, νιώθετε ότι δεν έχετε τίποτα να προσθέσετε σε μια συζήτηση και μιλάτε στον εαυτό σας με καταστροφικό τρόπο.

Το να μην σου αρέσει ο εαυτός σου είναι δύσκολο και μπορεί να είναι ο λόγος που δεν μπορείς να χαλαρώσεις με τους άλλους. Αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώθετε αμηχανία ή ντροπή για αυτό που είστε και να σας κάνει να μην θέλετε να είστε ο εαυτός σας.

4. Σου λείπει η αυτοπεποίθηση.

Εάν σας λείπει η αυτοπεποίθηση, τότε αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που δεν μπορείτε να δείξετε τον πραγματικό σας εαυτό στους άλλους. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης μπορεί να κάνει ένα άτομο να αμφιβάλλει για τον εαυτό του και να το κάνει να αισθάνεται ανάξιο και ανεπαρκές.

Επειδή η αυτοπεποίθηση βασίζεται κυρίως στην αντίληψή σας για τον εαυτό σας και όχι στην πραγματικότητα, είναι σημαντικό να το αναγνωρίσετε εάν παλεύετε με αυτό, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις κατάλληλες αλλαγές.

Η λύση για την έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι να την οικοδομήσουμε και να την ενισχύσουμε. Θυμήσου και το άρθρο: Τρεις κινήσεις για να αυξήσεις γρήγορα την αυτοπεποίθηση σου (και να πετύχεις γρήγορα τους στόχους σου).

5. Περνάτε πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαπιστώνετε ότι κάνετε scroll συνεχώς στα social media; Αυτό μπορεί να σας κάνει να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, να οδηγήσει στην ανάπτυξη του ”συνδρόμου απατεώνων” και να εντείνει το άγχος που μπορεί να έχετε.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και ιδανικά για να βοηθήσουν στη οικοδόμηση συνδέσεων και σχέσεων, μπορούν επίσης να σας κάνουν να νιώσετε ανεπαρκείς και μόνοι.

Εάν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να αποκαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό γύρω από τους άλλους, ρίξτε μια ματιά στο περιεχόμενο που καταναλώνετε και αναγνωρίστε πώς νιώθετε για αυτό. Χωρίς καν να το καταλάβετε, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να σας κάνουν να αισθάνεστε «κατώτεροι»

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε λογαριασμούς που σας κάνουν να νιώθετε υπέροχα και παρακολουθείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε σε αυτήν την δραστηριότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =