αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλετε να γίνετε πλούσιοι και πετυχημένοι; Ο Mark Cuban παραθέτει 3 συμβουλές

Θέλετε να γίνετε πλούσιοι και πετυχημένοι; Ο Mark Cuban παραθέτει 3 συμβουλές

Δεν υπάρχει στρατηγική που να ταιριάζει σε όλους για να φτάσουν στην επιτυχία, αλλά ο Mark Cuban έχει μάθει μερικά μαθήματα που μπορεί να σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών, πουλώντας σακούλες σκουπιδιών πόρτα- πόρτα. Στο πανεπιστήμιο έκανε δουλειές όπως μπάρμαν ή δάσκαλος χορού. Το 1985, σε ηλικία 27 ετών, ξεκίνησε τη δική του εταιρεία λογισμικού, τη MicroSolutions. Τελικά πούλησε την εταιρεία στην CompuServe για 6 εκατομμύρια δολάρια.

Σήμερα, ο 65χρονος έχει καθαρή περιουσία 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Όλη αυτή η διαδρομή, με όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, του δίδαξε πολλά. Το CNBC θυμάται 3 συμβουλές του Cuban μέσα από τα δικά του λόγια.

1# Μην παραιτηθείτε από την πρωινή δουλειά σας χωρίς να έχετε πλάνο

«Ακούμε όλες αυτές τις ιστορίες για όλους αυτούς τους ανθρώπους που παράτησαν τη δουλειά τους, δημιούργησαν μια εταιρεία και έβγαλαν όλα αυτά τα χρήματα. Αυτό που δεν ακούτε είναι οι ιστορίες των ανθρώπων που παράτησαν τη δουλειά τους, ξεκίνησαν μια εταιρεία και απέτυχαν παταγωδώς και τώρα εργάζονται σε μια δουλειά που μισούν.

Πριν τα παρατήσετε, να είστε προετοιμασμένοι, να ξέρετε τι κάνετε, να έχετε χρήματα στην άκρη για να επιβιώσετε τουλάχιστον έξι μήνες, αν μπορείτε. Και, τότε, ίσως είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας».

2# Θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος; Γίνε ειδικός σε αυτό που κάνεις

«Αν θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος, μπορείς να το κάνεις, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να καταφέρεις…. [Για παράδειγμα,] όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο, [πρέπει] να ξέρεις το δικό σου αντικείμενο καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον στο δωμάτιο.

«Τότε είναι η ώρα να ξεκινήσετε μια εταιρεία. Τότε, μπορείτε να αρχίσετε να ελέγχετε τη μοίρα σας».

3# Μην φοβάστε να τα χάσετε όλα

«Όταν δεν έχεις τίποτα να χάσεις, you go for it.

«Και όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο, κοιμάσαι στο πάτωμα και οι φίλοι σου πατούν από πάνω σου για να πάνε στη δουλειά τους και ξεκινάς μία εταιρεία, συνειδητοποιείς ότι ‘Εντάξει, έχω μόνο μία κατεύθυνση’».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 4 =