αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Κολομβία μόλις έκανε άνοιγμα στους digital νομάδες. Λάνσαρε και την ειδική visa

Η Κολομβία μόλις έκανε άνοιγμα στους digital νομάδες. Λάνσαρε και την ειδική visa

Το δικό της άνοιγμα στους digital nomads έκανε η Κολομβία. Όπως μεταδίδει το Euronews, η Κολομβία θέλει να προσελκύσει remote workers από όλο τον κόσμο, και έτσι λάνσαρε την ειδική visa.

Η Κολομβία αναδείχτηκε ως ένα από τα φθηνότερα μέρη για να ζεις το 2023 σε πρόσφατη κατάταξη του περιοδικού International Living. Στη Μπογάτα, το ενοίκιο έξι μηνών για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου θα σας κοστίσει μόλις 2.087 ευρώ. Επίσης η Κολομβία βρίσκεται στην ίδια ζώνη ώρας με ορισμένες ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ – ιδανικό αν εργάζεστε με ωράριο ΗΠΑ.

«Η Κολομβία είναι ενθουσιασμένη που μοιράζεται με τους ψηφιακούς νομάδες το προνόμιο να εργάζεσαι από τη χώρα με τη δεύτερη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο», δήλωσε η Carmen Caballero, Πρόεδρος της ProColombia, μέλος του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Για να υποβάλετε αίτηση για την digital nomad visa της Κολομβίας, θα χρειαστείτε ένα έγκυρο διαβατήριο από μια χώρα που βρίσκεται στη λίστα με εκείνες που εξαιρούνται από την ανάγκη βίζα βραχείας διαμονής, μια επιστολή που να αποδεικνύει την επαγγελματική απασχόλησή σας στη χώρα σας και ασφάλιση υγείας. Η ελάχιστη απαίτηση εισοδήματος είναι 3 εκατομμύρια πέσος Κολομβίας ή 600 ευρώ το μήνα, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί με χρήση τραπεζικών κινήσεων.

«Εάν το εισόδημά σας είναι πάνω από αυτό, είστε από μια χώρα που δεν απαιτεί βίζα βραχείας διαμονής για να εισέλθετε στην Κολομβία, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς ή το Ηνωμένο Βασίλειο, και σκοπεύετε να μείνετε μόνο για έξι μήνες το χρόνο ίσως να μην χρειαστεί καν να κάνετε αίτηση. Μπορείτε να μείνετε για έως και 90 ημέρες, οι οποίες μπορούν να επεκταθούν σε 180 χωρίς τη γραφειοκρατία με άδεια εισόδου» σημειώνει το Euronews.

Η βίζα, ωστόσο, επιτρέπει στους remote εργαζόμενους να παραμείνουν για έως και δύο χρόνια και να λάβουν μια ειδική κρατική ταυτότητα γνωστής ως «Cedula de Extranjeria». Αυτή είναι απαραίτητη για την πρόσβαση σε μια σειρά από υπηρεσίες στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής σε συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας ή της ενοικίασης ενός ακινήτου.

Τους πρώτους 18 μήνες, η Κολομβία ελπίζει να προσελκύσει περίπου 45.000 ψηφιακούς νομάδες στη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η digital νομάς έχει πάει σε 58 χώρες- Πως βγάζει χρήματα ταξιδεύοντας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − fifteen =