αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΑυτή η digital νομάς έχει πάει σε 58 χώρες- Πως βγάζει χρήματα ταξιδεύοντας

Αυτή η digital νομάς έχει πάει σε 58 χώρες- Πως βγάζει χρήματα ταξιδεύοντας

Πως είναι, άραγε, να ταξιδεύεις από χώρα σε χώρα ως digital νομάς και να δουλεύεις remote; Η Lauren Carey το κάνει από το 2016. Μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει σε 58 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Η ίδια έχει το δικό της blog ενώ έχει καταφέρει να χτίσει και το δικό της κοινό στο Instagram όπου διαθέτει 55 χιλ. ακολούθους.

Σήμερα μιλά στο It’s Possible για το πως ξεκίνησε, παραθέτει όλο το στορυ της και δίνει τις δικές της συμβουλές σε όποιον ή όποια θέλει να αποκτήσει έναν τέτοιο τρόπο ζωής.

Πότε γίνατε full-time ψηφιακή νομάς και πως πήρατε αυτή την απόφαση;

Ξεκίνησα το digital nomad ταξίδι μου το 2016. Αφού έζησα στην Ταϊλάνδη για δύο χρόνια και είδα πόσο λίγα χρειαζόμουν για να είμαι ευτυχισμένη, αποφάσισα να δοκιμάσω το digital nomad lifestyle. Ξεκίνησα με μια θέση copywriting ΠΟΛΥ χαμηλά αμειβόμενη και επέλεξα χώρες όπου το κόστος ζωής ήταν χαμηλό.

Πόσες χώρες έχετε επισκεφτεί έως σήμερα και που βρίσκεστε τώρα;

Έχω επισκεφτεί 58 χώρες μέχρι στιγμής. Μερικές από τις αγαπημένες μου είναι η Πορτογαλία, η Νότια Αφρική, η Βραζιλία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Τουρκία και φυσικά η Ελλάδα! Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στο Άμστερνταμ όπου έχω φτιάξει μια βάση για τον εαυτό μου.

Έχετε έρθει και στην Ελλάδα. Ποια θετικά και αρνητικά είδατε εδώ ως digital nomad;

Έχω βρεθεί στην Ελλάδα αρκετές φορές και μπορεί να επιστρέψω ξανά σύντομα! Νομίζω ότι το κόστος ζωής είναι μία χαρά για εμένα, υπάρχουν πολλές όμορφες τοποθεσίες για εξερεύνηση, ο καιρός είναι υπέροχος και υπάρχει μια κοινότητα νομάδων. Λατρεύω το φαγητό, αγαπώ τους ανθρώπους και είμαι πάντα ενθουσιασμένη όταν επισκέπτομαι την Ελλάδα. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το Wifi δεν είναι πάντα αξιόπιστο. Σε μια μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα είναι μία χαρά αλλά αν θέλετε να πάτε στα ορεινά του Πηλίου, μπορεί να έχετε πρόβλημα.

Κάποιος θα ρωτήσει: Πως βγάζετε λεφτά ενώ παράλληλα ταξιδεύετε

Έχω τη δική μου εταιρία μάρκετινγκ με έδρα εδώ στην Ολλανδία. Τα περισσότερα από αυτά που κάνω εμπίπτουν στον χώρο δημιουργίας περιεχομένου. Ο κύριος πελάτης μου είναι ένα app με έδρα τις ΗΠΑ, αλλά κερδίζω επίσης χρήματα μέσω του δικού μου brand, του Girl Gone Abroad. Χρησιμοποιώ το Instagram, το TikTok και το blog μου για να προωθώ και να συνεργάζομαι με brands κυρίως στον τομέα των ταξιδιών.

Ποιες είναι οι top-5 συμβουλές που θα δίνατε σε κάποιον που σκέφτεται να γίνει ψηφιακός νομάς;

1. Δημιουργήστε την κοινότητά σας και σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε coliving/coworking groups μόλις ξεκινήσετε. Για παράδειγμα, εντάχθηκα στο WiFi Tribe αμέσως μόλις ξεκίνησα το digital nomad ταξίδι μου.

2. Φρόντισε να έχεις σταθερό εισόδημα. Τα full-time ταξίδια μπορεί να είναι αγχωτικά και η προσθήκη οικονομικών προβλημάτων σε αυτά… δεν είναι ποτέ διασκεδαστική.

3. Επιλέξτε προορισμούς που ταιριάζουν στο εισόδημά σας. Δεν χρειάζεστε πραγματικά πολλά για να τα βγάλετε πέρα ως ψηφιακός νομάς, ειδικά αν επιλέγετε στρατηγικά τις χώρες στις οποίες ταξιδεύετε.

4. Ταξιδέψτε αργά και φροντίστε να βρείτε ισορροπία στην εργασία/περιήγηση στα αξιοθέατα. Όταν είσαι ψηφιακός νομάς, υπάρχει αυτός ο μεγάλος εκπληκτικός κόσμος για εξερεύνηση. Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο να ταξιδεύεις αργά. Οι εμπειρίες σας θα είναι πιο ουσιαστικές και καθηλωτικές και η δουλειά σας δεν θα υποφέρει αν δεν μετακινείστε πολύ συχνά.

5. Μην αφήνετε τον φόβο να σας κρατά πίσω. Οι λέξεις δεν μπορούν καν να περιγράψουν πόσο χαρούμενη είμαι που πήρα το ρίσκο και μπήκα σε αυτό το μοναδικό μονοπάτι ζωής!

Και μια ερώτηση για το Instagram: Έχετε 55.000 ακόλουθους στην πλατφόρμα. Τι συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον/α που θέλει επίσης να αυξήσει το κοινό του;

Αν προσπαθείτε να αυξήσετε το κοινό σας στο Instagram, θα σας συμβούλευα να είστε συνεπείς και να επικεντρωθείτε στην προσθήκη αξίας. Αυτή η αξία θα μπορούσε να είναι η ψυχαγωγία, η ενημέρωση ή η έμπνευση – αλλά σε κάθε περίπτωση το κοινό σας θα πρέπει να νιώθει ότι λαμβάνει κάτι από το περιεχόμενό σας που το βοηθά!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + twenty =