αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά απλοί τρόποι για να βρεις μια κερδοφόρα business ιδέα

Επτά απλοί τρόποι για να βρεις μια κερδοφόρα business ιδέα

Τελικά, πως κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να βρουν τις… καλές ιδέες; Πώς μπορείτε να σκεφτείτε μια καλή επιχειρηματική ιδέα; Πώς ξέρετε τι είδους επιχειρηματικό εγχείρημα θα ήταν κερδοφόρο σήμερα;

Τώρα λοιπόν θα ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε 7 τεχνικές για να βρεις τις καλές ιδέες. Θα σου φανούν χρήσιμες αν είσαι σε ένα… «κυνήγι επιχειρηματικής ιδέας» αυτή την περίοδο

Αυτές οι 7 απλές στρατηγικές μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τη «μεγάλη ιδέα» – αυτό το business project που θα σου φέρει έσοδα.

Κοιτάξτε τις επιχειρήσεις που απέτυχαν

Οι επιχειρήσεις αποτυγχάνουν για διαφορετικούς λόγους – λάθος τοποθεσία, αδύναμες στις στρατηγικές μάρκετινγκ, κακή συγκυρία, κακή διαχείριση και πολλούς άλλους λόγους. Βρείτε μια επιχείρηση που έκλεισε και δείτε αν μπορείτε να διορθώσετε τα λάθη της και να την κάνετε κερδοφόρα.

Υπήρχε π.χ. ένα cafe στη γειτονιά σας, το οποίο τελικά έκλεισε μετά από λίγους μήνες λόγω χαμηλών πωλήσεων; Ένα χρόνο αργότερα μπορεί να άνοιξε ένα νέο καφέ στην ίδια τοποθεσία, το οποίο παραμένει ανοιχτό μέχρι και σήμερα. Τι συνέβη; Το πρώτο στόχευε στους νέους επαγγελματίες της πόλης – το «κοινό των Starbucks». Εν τω μεταξύ, το δεύτερο στόχευσε φοιτητές και σχεδίασε το μέρος έτσι ώστε να γίνει στέκι τέτοιων ανθρώπων. Μια αλλαγή στο κοινο-στόχο ήταν το μόνο που χρειαζόταν για να γίνει κερδοφόρα ιδέα.

Καινοτομήστε στην ποιότητα, την εξυπηρέτηση ή την τιμή

Ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μπορεί να είναι είτε το καλύτερο, είτε το ταχύτερο ή το φθηνότερο – αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να είναι και τα τρία. Επιλέξτε λοιπόν ένα προϊόν και βρείτε ένα μονοπάτι που δεν υπάρχει ακόμα.

Επιλέξτε μια αγορά στην οποία… πέφτει χρήμα και λύστε ένα από τα προβλήματά τους

Οι επιχειρηματίες λύνουν προβλήματα. Εάν προσφέρετε μια καλή λύση, τότε οι άνθρωποι πιθανότατα θα ξοδέψουν χρήματα για να την χρησιμοποιήσουν. Το κλειδί εδώ είναι να επιλέξετε ένα target group που έχει αγοραστική δύναμη και να ανακαλύψετε ποια είναι τα πιο επώδυνα προβλήματά τους.

Συμπληρώστε μια ήδη επιτυχημένη μπίζνα

Τα smartphone και τα tablet είναι μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ξέρετε τι άλλο είναι μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων που δεν θα υπάρχει αν δεν εφευρέθηκαν αυτές οι συσκευές; Η αγορά τεχνολογικών αξεσουάρ! Ναι, οι κατασκευαστές θηκών κινητών τηλεφώνων, προστατευτικών οθόνης, προσαρμογέων φόρτισης και πολλών άλλων.

Αλλά πέρα από αυτά τα μικρά αξεσουάρ, θα δείτε επίσης μεγάλες εταιρείες να προσαρμόζουν τα προϊόντα τους για να εξυπηρετήσουν αυτήν την αγορά. Γι’ αυτό υπάρχουν πλέον ηχεία μουσικής με βάση σύνδεσης για iPhone ή τσάντες με ειδικές τσέπες για φορητούς υπολογιστές και tablet.

Δείτε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που αποφέρει πολλά χρήματα- και δείτε τι συμπληρωματική μπίζνα μπορείτε να προσφέρετε στους ανθρώπου που ήδη έχουν το προϊόν/υπηρεσία. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η βελτίωση της εμπειρίας τους ή η επίλυση ενός προβλήματος που προκύπτει από την κατοχή αυτού του προϊόντος.

Περάστε περισσότερο χρόνο με δημιουργικούς ανθρώπους

Υπάρχει η γνωστή φράση: Τα μικρά μυαλά μιλούν για ανθρώπους, τα μέτρια μυαλά μιλούν για γεγονότα, αλλά τα μεγάλα μυαλά μιλούν για ιδέες.

Επομένως, αν θέλετε να έχετε το υπέροχο μυαλό ενός επιχειρηματία, σταματήστε να κουτσομπολεύετε για διασημότητες ή να μιλάτε για το τελευταίο σκάνδαλο και αφιερώστε περισσότερο χρόνο συζητώντας για επιχειρηματικές ιδέες με άλλους ομοϊδεάτες.

Όχι, δεν χρειάζεται να αλλάξετε το σύνολο των φίλων σας (αλλά μπορείτε αν θέλετε). Μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε συμμετέχοντας σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, παρακολουθώντας μια εκδήλωση ή συμμετέχοντας σε έναν Οργανισμό για να δικτυωθείτε και να συναντήσετε αυτούς τους δημιουργικούς τύπους, οι οποίοι είναι πάντα έτοιμοι να ανταλλάξουν σκέψεις και επιχειρηματικές ιδέες μαζί σας.

Διάβασε online

Στην εποχή μας η γνώση είναι άπειρη. Και μπορείς να την βρεις μέσα από την οθόνη του κινητού σου. Διάβασε business sites, δες βίντεο εξειδικευμένων ατόμων στο YouTube ή άκου τα κατάλληλα Podcasts. Σίγουρα θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τις τάσεις της αγοράς, να πάρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές και να βρεις νέες ιδέες.

Μέσα από τέτοιες πηγές θα δεις και μερικά παραδείγματα και success stories που μπορούν να σε εμπνεύσουν. Δες, για παράδειγμα, τις συνεντεύξεις που έχουμε κάνει στο It’s Possible. Και θυμήσου περιπτώσεις Ελλήνων όπως: «Πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα, από το Fiverr»: Εξηγεί ο Νώντας Καραβίας.

Δες τα προβλήματα της καθημερινότητας σου

Μια φράση λέει ότι οι καλές επιχειρηματικές ευκαιρίες βρίσκονται παντού γύρω μας. Αρκεί να τις δεις. Μην ψάχνεις να βγεις την ιδέα δισεκατομμυρίων. Ξεκίνα από αλλού: Δες τα προβλήματα που έχεις στην καθημερινότητα σου. Έχεις κάποια ιδέα που να λύνει αυτά τα προβλήματα; Αν ναι, χτίσε εκεί πάνω ένα δικό σου project.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =