αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕννέα τρόποι για να βγάλεις χρήματα «χωρίς να έχεις δουλειά»

Εννέα τρόποι για να βγάλεις χρήματα «χωρίς να έχεις δουλειά»

Η αναζήτηση εργασίας που κάνεις διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο; Θα θέλατε να μάθετε μερικούς τρόπους για να κερδίσετε χρήματα χωρίς να έχετε μία κανονική δουλειά; Τότε παρακάτω θα δείτε μερικές ιδέες.

Δεν είναι μυστικό ότι η πανδημία του COVID-19… ανακάτεψε την τράπουλα και στο πεδίο της εργασίας. Με πολλούς ανθρώπους να επανεξετάζουν τις επιλογές τους.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να κερδίσετε χρήματα χωρίς δουλειά (ή τουλάχιστον χωρίς μια παραδοσιακή δουλειά 9- 5). Οι περισσότερες από τις επιλογές περιλαμβάνουν ευέλικτες παράλληλες δραστηριότητες ή freelance εργασία που μπορείτε να κάνετε στο δικό σας ωράριο, από οποιαδήποτε γεωγραφική τοποθεσία. Εδώ είναι λοιπόν 9 ιδέες.

Συμμετοχή σε online έρευνες

Υπάρχουν websites που σε πληρώνουν για να συμπληρώνεις online έρευνες. Από το σπίτι σου. Παρακάτω θα δεις μερικά παραδείγματα. Τα sites αυτά έχουν διεθνή δραστηριότητα, να σημειώσουμε όμως ότι κάποια από αυτά ενδέχεται να έχουν περιορισμούς (π.χ. γεωγραφικούς ή ηλικιακούς). Αλλά δεν χάνεις τίποτα να κάνεις το ψάξιμο σου, και αν βρεις αυτά που ταιριάζουν στα δικά σου δεδομένα.

1# International Advisory Panel

2# Toluna

3# BuzzBack

4# Palm Research

5# iThinkInc

6# OpinionSquare

7# Spidermetrix

8# Ipoll

9# Opinion World

Συλλέκτης κερμάτων

Μήπως έχεις παλιά κέρματα; Κάποια από αυτά μπορεί να κοστίζουν αρκετά χρήματα. Υπάρχει το eBay ή άλλα online marketplaces, στα οποία μπορείς να πουλήσεις τα κέρματα σου. Δες εδώ, για παράδειγμα, τα παλιά κέρματα και χαρτονομίσματα δραχμών που πωλούνται έως… 65.000 ευρώ (Εικόνες).

Επίσης έχουμε κάνει το σχετικό άρθρο με το πόσα χρήματα μπορείς να βγάλεις αν έχεις μια χρυσή λίρα στο σπίτι σου.

Νοίκιασε πράγματα που ήδη έχεις

Εάν έχετε αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιήσετε στο μέλλον αλλά τώρα δεν τα χρειάζεστε, σκεφτείτε να τα νοικιάσετε. Δεν θα πιστεύετε τι είδους αντικείμενα οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να νοικιάσουν. Ρούχα ειδικών περιστάσεων, καρότσια, εξοπλισμό κατασκήνωσης, ηλεκτρονικά είδη και όργανα είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Υπάρχουν ιστότοποι φτιαγμένοι για συγκεκριμένες κατηγορίες.

Πρόσφατα μιλήσαμε με τον ιδρυτή της Ελληνικής πλατφόρμας daneise.gr. Πρόκειται για μία πλατφόρμα που σου επιτρέπει να δανείσεις τα εργαλεία ή τα μηχανήματα σου και να βγάλεις χρήματα. Όπως εξήγησε στο It’s Possible ο ιδρυτής της πλατφόρμας, Θοδωρής Κατσούλιας, όλα ξεκίνησαν μέσα από μία προσωπική ανάγκη: «Πολλές φορές χρειαστήκαμε κάποιο εργαλείο, ένα χορτοκοπτικό για τα χόρτα που ξεπεταγόντουσαν στο χωράφι, ένα σκαπτικό μηχάνημα για να οργώσουμε το χώμα πριν φυτέψουμε τα κηπευτικά μας, ένα φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου και πολλά άλλα. Δυστυχώς αυτά τα εργαλεία ή δεν τα είχαμε ή τα είχαμε στο εξοχικό μας, σε μακρινή απόσταση, οπότε και έπρεπε να προγραμματίσουμε επί τούτου μία εκδρομή. Το κόστος αγοράς τους ξεπερνούσε το budget μας αλλά και θεωρούσαμε πως δεν άξιζε η αγορά τους για μία ή δύο φορές το χρόνο που τα χρειαζόμασταν».

Πούλα digital προϊόντα

Τα λεγόμενα digital assets είναι ψηφιακά προϊόντα ή media αρχεία που μπορούν να πωληθούν και να διανεμηθούν μέσω του διαδικτύου χωρίς να χρειάζεται να ανεφοδιαστεί το απόθεμα. Ένας χρήστης μπορεί να αγοράσει κάτι και να το λάβει μέσω email ή ως download μετά την πληρωμή. Τέτοια ψηφιακά προϊόντα μπορεί να είναι για παράδειγμα: eBooks, Digital images, μουσική, Stock photos/ videos, Software ή Templates. Θυμήσου και το άρθρο: Η 27χρονη TikToker που βγάζει χιλιάδες δολάρια κάνοντας Excel tutorials.

Online μαθήματα

Η διαδικτυακή εκπαίδευση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των φοιτητών, των επαγγελματιών και των στελεχών, ως μέσο βελτίωσης των δεξιοτήτων τους. Αυτός είναι και ένας τρόπος για να βελτιώσεις το βιογραφικό σου και να γίνεις πιο περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μπορείτε να μετατρέψετε οποιαδήποτε μοναδική γνώση και εμπειρία σας, σε διαδικτυακό μάθημα. Και να έχεις έσοδα από αυτό. Είναι δυνατό να κερδίσετε χρήματα μέσω διαδικτυακών μαθημάτων με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρεώσετε προκαταβολικά ένα ποσό για ολόκληρο το μάθημα που προσφέρετε στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν επίσης subscription-based μοντέλα και κλιμακωτά προγράμματα πληρωμών. Οι άνθρωποι μπορούν να εγγραφούν σε διαδικτυακά σεμινάρια ανά πάσα στιγμή, δεδομένου ότι λειτουργούν μέρα και νύχτα. Θυμήσου και το άρθρο: «Έφτιαξα ένα online μάθημα και τώρα έχω παθητικό εισόδημα από αυτό»: Ο Κωνσταντίνος Ξέρας εξηγεί πως να το κάνεις και εσύ.

Μην ξεχνάς επίσης ότι στην εποχή μας μπορείς να προωθήσεις τα online μαθήματα σου μέσα και από ιντερνετικές πλατφόρμες.

Κρυπτονομίσματα

Μία από τις επιλογές για παθητικό εισόδημα που προτείνει ο Shaan Patel, γιατρός και επιχειρηματίας. Μάλιστα, ο ίδιος έχει καταφέρει να στήσει τις δικές του πηγές παθητικού εισοδήματος, οι οποίες του φέρνουν έξτρα εισόδημα ύψους 250.000 δολαρίων ανά έτος, όπως σημειώνει το Business Insider. Ο Patel λέει ότι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα crypto συναλλαγών, το Coinbase, δεν προσφέρει στην πραγματικότητα τα καλύτερα rates. Η τρέχουσα αγαπημένη του πλατφόρμα είναι το crypto.com. Εκεί επενδύει σε διάφορα κρυπτονομίσματα όπως τα Bitcoin και Ethereum.

Γράψε έναν ταξιδιωτικό οδηγό

Mετά την εποχή της πανδημίας τα ταξίδια έχουν κάνει τι δικό τους restart. Αν γνωρίζετε καλά την γεωγραφική περιοχή ή την πόλη σας, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα τοπικό ταξιδιωτικό οδηγό για να τον αγοράζουν οι ταξιδιώτες σε ιστότοπους όπως το Wild Bum. Όπως εξηγεί το αμερικανικό Grow, οι χρήστες που φτιάχνουν travel guides στο Wild Bum, συνήθως χρεώνουν $25-$150 για κάθε ένα οδηγό. Κρατούν το 50% των κερδών από κάθε πώληση του οδηγού τους, ενώ έχουν και επιπλέον έσοδα μέσα από affiliate links. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί καν να ταξιδέψουν οι ίδιοι!

Πούλα φωτογραφίες online

Αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό με καλή κάμερα και σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες, τότε η παρακάτω λίστα ίσως σε ενδιαφέρει. Σε αυτή θα δεις 6 ξένα websites στα οποία μπορείς να πουλήσεις online τις φωτογραφίες σου και να βγάλεις χρήματα. Πρόκειται για sites τα οποία διαμοιράζουν stock φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά ενδιαφέρονται να αγοράσουν εικόνες για να εμπλουτίσουν τη βάση τους.

Τσέκαρε τις επιλογές παρακάτω. Μην ξεχάσεις να δεις και τους όρους χρήσης που διαθέτει το κάθε site. Να σημειώσουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο οι φωτογραφίες να είναι καλής ποιότητας.

1# Shutterstock

2# Getty Images

3# SmugMug

4# Foap

5# Alamy

6# Dreamstime

Gaming

Αν σου αρέσει να παίζεις βιντεοπαιχνίδια, εδώ είναι η ευκαιρία σου. Μπορείς να αξιοποιήσεις αυτό τον χρόνο για να κάνεις το χόμπι σου και παράλληλα να έχεις κάποια έσοδα. Μπορεί να είστε δύσπιστοι σχετικά με την ιδέα ότι το gaming είναι ένα από τα χόμπι που μπορείτε να κερδίσετε χρήματα. Αλλά αν υπάρχει ένα μοτίβο σε αυτήν τη λίστα, είναι ότι εάν μπορείτε να κάνετε τους ανθρώπους να σας δώσουν προσοχή, μπορείτε ενδεχομένως να το μετατρέψετε σε κέρδος.

Έτσι και με το gaming. Ήδη άλλωστε βλέπουμε ανθρώπους που έχουν περάσει σε επαγγελματικό επίπεδο παίζοντας παιχνίδια. Μπορείς να έχεις έσοδα είτε κατεβαίνοντας στα σχετικά τουρνουά- και έχοντας κάποιους χορηγούς. Είτε μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι πιο απλό: Να κάνεις live streams σε πλατφόρμες όπως το Twitch ή το YouTube, παίζοντας games. Αν καταφέρεις να χτίσεις ένα κοινό που θα σε παρακολουθεί, θα μπορέσεις να έχεις έσοδα από τις δωρεές που θα κάνουν οι χρήστες. Εσύ απλά θα παίζεις videogames.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελληνίδα που έχει ταξιδέψει σε 40 χώρες «χωρίς δουλειά»

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =