αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕισόδημα Σαββατοκύριακου: 9 δουλειές που μπορείς να κάνεις μέσα στο ΣΚ για να βγάλεις έξτρα χρήματα

Εισόδημα Σαββατοκύριακου: 9 δουλειές που μπορείς να κάνεις μέσα στο ΣΚ για να βγάλεις έξτρα χρήματα

Αν ψάχνεις ένα επιπλέον εισόδημα, τότε μπορείς να το βρεις χωρίς να αφήσεις την πρωινή δουλειά σου. Με απλά λόγια, μπορείς να συνεχίσεις την δουλειά σου Δευτέρα ως Παρασκευή, και να βρεις ένα επιπλέον εισόδημα μέσα από μια δραστηριότητα που θα κάνεις τα Σαββατοκύριακα.

Οι «δουλειές του Σαββατοκύριακου» είναι ένας ευέλικτος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα στον ελεύθερο χρόνο σας και αυτό είναι χρήσιμο για αρκετούς ανθρώπους που δυσκολεύονται οικονομικά στην απρόβλεπτη εποχή μας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να κερδίσετε επιπλέον χρήματα. Μπορεί να προσπαθείτε να εξοφλήσετε κάποιο χρέος σας, να κάνετε αποταμίευση για να πάτε διακοπές, μπορεί να αναζητάτε περισσότερα χρήματα για να επενδύσετε ή να θέλετε να μαζέψετε χρήματα για μια μεγάλη αγορά που θέλετε να κάνετε.

Αλλά τι δουλειές μπορείς να κάνεις το ΣΚ; Υπάρχουν πολλές -ευέλικτες- επιλογές. Εδώ είναι 9 από αυτές.

Online μαθήματα. Είναι πιθανό μέσα στην καραντίνα να χρησιμοποίησες μερικά προγράμματα όπως τα Zoom, Skype, Google Hangouts. Ναι, τέτοια προγράμματα μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να παραδίδεις online μαθήματα, ακόμα και σε «μαθητές» που βρίσκονται πολύ μακριά. Αρκεί να έχεις μερικές χρήσιμες γνώσεις να μεταφέρεις. Και φυσικά μπορείς να δουλέψεις σε ευέλικτα ωράρια. Υπάρχουν επίσης και οι σχετικές πλατφόρμες όπου λειτουργούν ως marketplaces για τέτοιους επαγγελματίες. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις ένα μάθημα και να το ανεβάσεις σε μια πλατφόρμα, όπου ο καθένας θα μπορεί να το παρακολουθήσει όποτε θέλει. Θυμήσου και το άρθρο: «Έφτιαξα ένα online μάθημα και τώρα έχω παθητικό εισόδημα από αυτό»: Ο Κωνσταντίνος Ξέρας εξηγεί πως να το κάνεις και εσύ.

Freelance αρθρογράφος. Σε αρκετούς αρέσει να γράφουν άρθρα. Και αρκετοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να πληρώνονται για να κάνουν μια τέτοια δουλειά. Το δύσκολο εδώ είναι να βρεις τις σωστές ευκαιρίες. Κι όμως, υπάρχουν αρκετά websites που σε πληρώνουν για να γράφεις άρθρα. Δες εδώ 6 ξένα τέτοια websites. Φυσικά μπορείς να κάνεις το ψάξιμο σου και στην Ελληνική αγορά.

Μεταφράσεις. Αν ξέρεις κάποιες ξένες γλώσσες, έχεις και αυτή εδώ την επιλογή. Μέσα από τα οποία μπορείς να βγάλεις χρήματα κάνοντας μεταφράσεις. Α, και μπορείς να δουλεύεις σε ευέλικτα ωράρια. Με μόνο εργαλείο το laptop και το smartphone σου. Δες εδώ 6 τέτοια sites, στα οποία μπορείς να βρεις επαγγελματικές ευκαιρίες για να κάνεις μεταφράσεις. Σε αρκετά από αυτά τα sites μπορείς να κλείσεις freelancing συνεργασίες, ενώ σε κάποια άλλα μπορείς να βρεις πιο μόνιμες συνεργασίες.

Πωλήσεις προϊόντων στο Amazon. Αν έχεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή αν μπορείς να βρεις αντικείμενα με μεταπολιτική αξία, ήρθε η ώρα να μπεις στον κόσμο του Amazon. Και να δεις αν μπορείς να πουλήσεις κάποια από αυτά, βγάζοντας κέρδος. Πρόκειται φυσικά για μια δραστηριότητα με απολύτως ευέλικτα ωράρια. Θα την κάνεις όταν έχεις κενό χρόνο.

Pet Sitter. Μια μόδα που έχει εξαπλωθεί και στην Ελλάδα. Και στην εποχή του Covid-19. Τα πράγματα είναι απλά: Αναλαμβάνεις να προσέχεις τα κατοικίδια των άλλων, όταν αυτοί λείπουν από το σπίτι. Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να τα πας και βόλτα. Αν χτίσεις ένα πελατολόγιο, στην συνέχεια θα έχεις ένα καλό έσοδο. Ιδανική επιλογή αν είσαι στην Αθήνα το καλοκαίρι. ‘Η σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη.

Πούλα φωτογραφίες online. Αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό με καλή κάμερα και σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες, τότε η παρακάτω λίστα ίσως σε ενδιαφέρει. Σε αυτή θα δεις 6 ξένα websites στα οποία μπορείς να πουλήσεις online τις φωτογραφίες σου και να βγάλεις χρήματα. Πρόκειται για sites τα οποία διαμοιράζουν stock φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά ενδιαφέρονται να αγοράσουν εικόνες για να εμπλουτίσουν τη βάση τους.

Τσέκαρε τις επιλογές παρακάτω. Μην ξεχάσεις να δεις και τους όρους χρήσης που διαθέτει το κάθε site. Να σημειώσουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο οι φωτογραφίες να είναι καλής ποιότητας.

1# Shutterstock

2# Getty Images

3# SmugMug

4# Foap

5# Alamy

6# Dreamstime

Γράψε ένα ebook. Να διευκρινίσουμε: Η συγγραφή ενός e-book πιθανότατα δεν θα σας κάνει πλούσιους. Εκτός εάν έχετε ένα τεράστιο κοινό που σας ακολουθεί ή είστε ήδη γνωστός με κάποιον τρόπο. Αλλά αυτό που μπορεί να κάνει είναι να σας βοηθήσει να χτίσετε την φήμη σας ή να κερδίσετε χρήματα από το ίδιο βιβλίο, εάν έχει την σωστή τιμή.

Για να το δημιουργήσεις, μπορείς να δουλεύεις ευέλικτα μέσα στην εργάσιμη ημέρα σου. Όταν το ολοκληρώσεις μπορείς να το ανεβάσεις σε πλατφόρμες όπως οι Amazon Kindle Direct Publishing και Smashwords. Δωρεάν.

Ζωγραφική. ΟΚ, το βασικό εδώ πρώτα από όλα, είναι… να ξέρεις να ζωγραφίζεις. Αν είσαι καλός σε αυτό, μπορείς στην συνέχεια να έχεις έσοδα. Η ζωγραφική άλλωστε, είναι μια δραστηριότητα που την βλέπουμε συχνά μέσα στις λίστες με τα χόμπι που μπορούν να σου φέρουν έσοδα.

Πρόσφατα κάναμε συνέντευξη με την ζωγράφο, Μάνθα Παπαϊωάννου, και εξήγησε μεταξύ άλλων πως έχει παθητικό εισόδημα μέσα από την ζωγραφική. Συνδυάζοντας και το digital κομμάτι. Μιλώντας για πωλήσεις, η ίδια λέει: «Πουλάω επίσης digital posters των έργων μου. Ένας πίνακας, δηλαδή, έχει σκαναριστεί και έχει δημιουργηθεί ένα digital poster. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να πουληθεί online. Και να πωλείται συνέχεια σε βάθος χρόνου, φέρνοντας σου ένα παθητικό εισόδημα». Όλα αυτά ενώ πιθανότατα κάνεις και κάποια άλλη δουλειά.

Podcast. Η έναρξη ενός podcast είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο. Με λίγα απλά βήματα, μπορείτε να αρχίσετε να μοιράζεστε το περιεχόμενό σας στο διαδίκτυο, μέσω του ιστότοπού σας, των λογαριασμών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή γνωστών πλατφορμών για podcast. Εάν έχετε γνώσεις για ένα συγκεκριμένο πεδίο, ένα podcast θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή για εσάς! Μπορείτε να μιλήσετε για την εμπειρία σας και να μοιραστείτε συμβουλές με τους πιστούς ακροατές σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 15 =