αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις γρήγορες τεχνικές για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου πριν από μία σημαντική στιγμή

Τρεις γρήγορες τεχνικές για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου πριν από μία σημαντική στιγμή

Eχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο, το αμερικανικό inc.com παραθέτει 3 τεχνικές για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου πριν από μια σημαντική στιγμή. Είτε αυτό είναι μία παρουσίαση μπροστά σε επενδυτές, είτε παρουσίαση πωλήσεων, είτε μια job interview ή μία δημόσια ομιλία.

1. Μιλήστε στον εαυτό σας σαν υποστηρικτικός φίλος.

Εδώ είναι μια ενδιαφέρουσα πνευματική άσκηση. Τι θα έλεγες σε έναν φίλο που βίωνε τέτοιου είδους νευρικότητα;

«Είσαι καλά προετοιμασμένος. Θα τα πας τέλεια».

Στο βιβλίο “Chatter”, ο καθηγητής Ethan Kross τονίζει ότι έτσι ακριβώς πρέπει να μιλάμε στον εαυτό μας όταν θέλουμε να σταματήσουμε τo αρνητικό self-talk και την πτώση της αυτοπεποίθησης. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας με την ίδια συμπόνια και την ίδια ενθάρρυνση που θα προσφέρατε σε έναν φίλο.

Μίλα στον εαυτό σου σε δεύτερο πρόσωπο. Είτε είναι ήσυχα στο μυαλό σας, είτε φωναχτά, πείτε το όνομά σας και το «εσύ».

2. Υιοθετήστε μία φράση που επιβεβαιώνει τον εαυτό σας.

Μία δήλωση επιβεβαίωσης θα εστιάσει το μυαλό σας μακριά από αυτό το νευρικό συναίσθημα, σε ένα θετικό μήνυμα που έχετε προετοιμάσει εκ των προτέρων. Η έρευνα δείχνει ότι οι αυτοεπιβεβαιωτικές παρεμβάσεις, όπως το γράψιμο ή η απαγγελία των ικανοτήτων σας μπορούν να μειώσουν το άγχος, να μειώσουν την αμφιβολία για τον εαυτό σας και τελικά να βελτιώσουν την απόδοση σας.

Εάν θέλετε να μεταφέρετε το self-talk σας στο επόμενο επίπεδο, μπορείτε να συνδυάσετε αυτή τη στρατηγική με την πρώτη στρατηγική και να μιλήσετε στον εαυτό σας σε δεύτερο πρόσωπο.

3. Οραματιστείτε την επιτυχία.

Ένα paper του 2014 στο Journal of Surgical Education τονίζει ότι η χρήση της οπτικοποίησης ως μέσου για να ξεπεραστεί το άγχος και να οικοδομηθεί η αυτοπεποίθηση δεν ισχύει μόνο για αθλητές. Όταν… προβλέπουμε την επιτυχία μας, είναι πιο πιθανό να πετύχουμε. Πολλοί coaches ενθαρρύνουν τα στελέχη που καθοδηγούν να φαντάζονται ζωηρά τους εαυτούς τους “επί σκηνής”, να παρουσιάζουν ένα slide πωλήσεων, μια παρουσίαση σε επενδυτές, μια κεντρική ομιλία, μια συνέντευξη ή οποιοδήποτε άλλο σενάριο που μοιάζει αγχωτικό.

Γινετε πολύ συγκεκριμένοι. Που είσαι; Ποιος είναι στο δωμάτιο; Υπάρχει ακροατήριο; Ένα μικρόφωνο; Τι φοράς; Θυμηθείτε, αυτό είναι η οπτικοποίηση της επιτυχίας. Τι λες; Πώς ανταποκρίνεται το κοινό; Πως αισθάνεσαι;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 4 =