αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 τύποι ανθρώπων που πρέπει να έχεις κοντά σου, σε κάθε φάση της ζωής σου

Οι 5 τύποι ανθρώπων που πρέπει να έχεις κοντά σου, σε κάθε φάση της ζωής σου

Σίγουρα έχετε ακούσει την φράση που λέει: «Είμαστε ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο».

Tι δείχνει λοιπόν ο κύκλος σας για εσάς;

Είναι άνθρωποι που σας ανεβάζουν και σας εμπνέουν να γίνετε καλύτερος άνθρωπος;

Γιατί οι άνθρωποι με τους οποίους περιτριγυρίζεσαι έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής σου. Ναι, θα μπορούσαν ακόμη και να αλλάξουν την τροχιά της ζωής σου!

Εδώ είναι 5 τύποι ανθρώπων που πρέπει να αναζητήσετε ενεργά για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη. Και να φτάσετε πιο κοντά στους μεγάλους στόχους σας.

1) Ο Ενθαρρυντής

Ας ξεκινήσουμε με αυτούς που σας δίνουν boost στη ζωή σας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που είναι πάντα εκεί για να σας ανεβάσουν και να συνεχίσουν να πιστεύουν σε εσάς, ακόμα κι όταν δεν πιστεύετε στον εαυτό σας.

Μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε – από τη γιαγιά σου μέχρι την αδερφή σου και τους πιο στενούς σου φίλους – όλοι μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό.

Είναι σημαντικό να έχεις τουλάχιστον έναν ενθαρρυντικό στη ζωή σου. Μπορεί να κάνει την διαφορά. Και να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου.

2) Ο Αισιόδοξος

Ακριβώς όπως οι ενθαρρύνοντες, οι αισιόδοξοι γνωρίζουν τη δύναμη των λέξεων που βγαίνουν από το στόμα τους.

Ας υποθέσουμε ότι δεν πήρατε μια θέση εργασίας για την οποία υποβάλατε αίτηση. Είναι σημαντικό να ακούσεις κάτι αισιόδοξο, αντί να έχεις δίπλα σου κάποιον που θα τα παρουσιάσει όλα μαύρα.

Εάν έχετε έναν αισιόδοξο στη ζωή σας – έναν ορθολογικό αισιόδοξο (για να τον ξεχωρίσετε από τον τοξικό αισιόδοξο) – τότε θα έχετε πάντα καλά vibes για να αντλήσετε ενέργεια όποτε το χρειάζεστε!

3) Ο Αληθινός

Όπως με οτιδήποτε άλλο στη ζωή, πρέπει να έχετε ισορροπία όταν πρόκειται για τους ανθρώπους στη ζωή σας.

Οπότε, όσο σημαντικό κι αν είναι να έχεις κάποιον που να κρατά τη διάθεσή σου ψηλά, φρόντισε να έχεις και κάποιον που μπορεί να πει τα πράγματα όπως είναι.

Ένας τύπος που λέει πάντα την αλήθεια.

Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με το απαισιόδοξο. Ένας που λέει την αλήθεια δεν είναι ένας αρνητικός τύπος του οποίου η συνολική κοσμοθεωρία είναι αρνητική και έχει ένα είδος ηττοπαθούς νοοτροπίας. Απλώς έχουν περισσότερο αντικειμενικό μάτι, το οποίο είναι χρήσιμο όταν είστε βαθιά μέσα στα συναισθήματά σας και δεν μπορείτε να δείτε ευθεία.

Θα εκτιμήσεις τέτοια άτομα στη ζωή σου, για παράδειγμα, όταν έχεις κολλήσει σε μια τοξική σχέση.

4) Ο Ρεαλιστής

Μιλώντας για αισιόδοξους και απαισιόδοξους, πάμε να μιλήσουμε… για το μεσαίο παιδί σε αυτό το φάσμα της κοσμοθεωρίας – τους ρεαλιστές.

Όπως και αυτοί που λένε την αλήθεια (που τις περισσότερες φορές είναι ρεαλιστές οι ίδιοι), οι ρεαλιστές μπορούν να δουν τα πράγματα όπως είναι. Είναι αυτοί που θα σε κρατήσουν προσγειωμένο αν πας να ξεφύγεις.

5) Ο περιπετειώδης

Είναι αυτοί που προσθέτουν… μπαχαρικό στις ζωές μας.

Ως πλάσματα της συνήθειας, τείνουμε να παραμένουμε σε μια ρουτίνα που κάνει τη δουλειά όντως, αλλά μπορεί επίσης να κάνει τις μέρες σου να μονότονες μετά από λίγο.

Έτσι, αν θες να ταράξω λίγο τα νερά, το μόνο που έχω να κάνεις είναι να έχεις ένα περιπετειώδη άτομο στον κύκλο σου. Μπορείς πάντα να βασίζεσαι σε αυτούς για να σε βγάλουν από το τέλμα και να βιώσεις νέα πράγματα πολύ έξω από τη ζώνη άνεσής σου.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 7 =