αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτά είναι τα 3 skills που θέλουν να δουν τώρα οι εργοδότες στο βιογραφικό σου

Αυτά είναι τα 3 skills που θέλουν να δουν τώρα οι εργοδότες στο βιογραφικό σου

Οι νέες τεχνολογίες και οι ανακατατάξεις που σχετίζονται με πανδημίες αναδιαμορφώνουν τις δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες από τον ιδανικό υποψήφιο, αναφέρει το CNBC.

Η πλειονότητα των διευθυντών προσλήψεων (88%) δίνει μεγαλύτερη αξία στις τεχνικές δεξιότητες (hard skills) από ό,τι στις κοινωνικές δεξιότητες (soft skills) ή το εργασιακό ιστορικό κατά τον έλεγχο των βιογραφικών σημειωμάτων, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της ResumeGenius, η οποία διεξήγαγε έρευνα σε περισσότερους από 800 διευθυντές.

Οι δεξιότητες της τεχνολογίας πληροφορικής (IT), όπως η τεχνολογία blockchain, η τεχνητή νοημοσύνη και η κυβερνοασφάλεια, είναι οι πιο περιζήτητες hard δεξιότητες για τις οποίες προσλαμβάνουν οι εργοδότες.

Ακολουθούν τα 3 πιο περιζήτητα hard skills που οι εργοδότες θέλουν να δουν στο βιογραφικό σας, σύμφωνα με το Resume Genius:

  • IT skills
  • Ανάπτυξη λογισμικού
  • Ανάλυση δεδομένων

Οι τεχνικές δεξιότητες αποτελούσαν πάντα σημαντικό στοιχείο στις αποφάσεις πρόσληψης, αλλά έχουν γίνει «ακόμη μεγαλύτερη προτεραιότητα» για τις εταιρείες μετά την έναρξη του ChatGPT στα τέλη του 2022 και την διαφημιστική εκστρατεία AI που ακολούθησε, λέει η Eva Chan, πιστοποιημένη επαγγελματίας συντάκτρια βιογραφικών σημειωμάτων και ανώτερη συντάκτρια ψηφιακών δημοσίων σχέσεων στο Resume Genius.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν συμπεριλαμβάνετε τις τεχνικές δεξιότητες στο βιογραφικό σας ή όταν τις αναφέρετε σε μια συνέντευξη για δουλειά, λέει η Chan, είναι να είστε συγκεκριμένοι και να παρέχετε σαφή παραδείγματα. Έτσι, αντί να γράψετε «κωδικοποίηση» στις δεξιότητες, για παράδειγμα, θα πρέπει να συμπεριλάβετε τους συγκεκριμένους τύπους κωδικοποίησης που έχετε κάνει για δουλειά, όπως HTML ή Javascript.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =