αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: 2.000 HR Managers λένε ότι θα πετάξουν το βιογραφικό σου στα σκουπίδια… αν χρησιμοποιείς κάποια από αυτές τις 10 φράσεις

Έρευνα: 2.000 HR Managers λένε ότι θα πετάξουν το βιογραφικό σου στα σκουπίδια… αν χρησιμοποιείς κάποια από αυτές τις 10 φράσεις

Αν είσαι σε αναζήτηση εργασίας, πρέπει να κινηθείς σωστά. Πριν ξεκινήσετε να στέλνετε το βιογραφικό σας, φροντίστε να ελέγξετε μια έρευνα από το New College of Humanities.

Το ίδρυμα διεξήγαγε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.000 στελέχη προσλήψεων και άτομα που αναζητούσαν εργασία, προκειμένου να προσδιορίσει τις φράσεις που μειώνουν τις πιθανότητες ενός πιθανού υποψηφίου να πραγματοποιήσει μια συνέντευξη και να πάρει την θέση. Οι συγγραφείς έφτιαξαν μία λίστα.

Οι 10 κορυφαίες φράσεις που δεν πρέπει να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας:

1. «Ξέρω να δουλεύω σκληρά»
2. «Δουλεύω καλά υπό πίεση»
3. «Δουλεύω ανεξάρτητος»
4. «Είμαι αποτελεσματικός στην επίλυση προβλημάτων»
5. «Ξέρω πώς να δουλεύω μεσα σε ομάδα»
6. «Ενεργώ προληπτικά»
7. «Είμαι καλός στην επικοινωνία»
8. «Είμαι καλός στο να ακούω»
9. «Οι ικανότητες μου στο γράψιμο είναι εξαιρετικές»
10. «Είμαι ενθουσιώδης»

Όπως μπορείτε να δείτε, τα κλισέ αποτελούν σημαντικό μειονέκτημα κατά τη διαδικασία πρόσληψης. Παρόλο που πάνω από το 59% των υπευθύνων προσλήψεων δήλωσε ότι μισεί να συναντά γραμματικά και τυπογραφικά λάθη (όσο μικρά κι αν είναι), η πλειοψηφία είπε ότι μισεί να διαβάζει ακόμη περισσότερο κλισέ εκφράσεις.

Όταν γράφετε το βιογραφικό σας, θα πρέπει να σκέφτεστε συνεχώς: ‘Είναι σχετικό με την θέση και με παρουσιάζει ως κατάλληλο για τη δουλειά;’. Το πρώτο βήμα είναι να αποφύγετε ασαφείς λέξεις, όπως «εργατικός», «με κίνητρο» και άλλες, γράφει ο ειδικός Michael Page.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 11 =