αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑν οι HR Managers δουν αυτά τα 3 πράγματα στο βιογραφικό σου, μάλλον θα το απορρίψουν αμέσως

Αν οι HR Managers δουν αυτά τα 3 πράγματα στο βιογραφικό σου, μάλλον θα το απορρίψουν αμέσως

Εάν χρησιμοποιείτε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψετε το βιογραφικό σας μπορεί να βλάψετε τις πιθανότητές σας να βρείτε μία δουλειά.

Η μεγαλύτερη ‘κόκκινη σημαία’ που κοιτούν οι μάνατζερ προσλήψεων σε υποψηφίους εργασίας είναι ένα βιογραφικό που δημιουργείται από AI, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Resume Genius, η οποία εξέτασε 625 διευθυντές προσλήψεων στις ΗΠΑ.

Εδώ είναι λοιπόν 3 πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν το βιογραφικό σου… στα σκουπίδια.

Βιογραφικά που έχουν δημιουργηθεί από AI

Περισσότεροι από τους μισούς (53%) των διευθυντών προσλήψεων λένε ότι έχουν επιφυλάξεις σχετικά με βιογραφικά που περιλαμβάνουν περιεχόμενο που δημιουργείται από AI, με το 20% να το αποκαλεί «κρίσιμο ζήτημα» που μπορεί να τους εμποδίσει να προσλάβουν κάποιον.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό το βιογραφικό σας να είναι μια αληθινή, αυθεντική αντανάκλαση των δεξιοτήτων και της εμπειρίας που φέρνετε στο τραπέζι», λέει η Michelle Reisdorf, περιφερειακή διευθύντρια στην εταιρεία προσλήψεων Robert Half. «Αν χρησιμοποιείς την τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει ένα βιογραφικό για εσένα μέσα σε λίγα λεπτά, αυτό μου λέει ότι δεν αφιέρωσες πολύ χρόνο και σκέψη για να κάνεις αίτηση την θέση που έχω ανοίξει».

Πας από δουλειά σε δουλειά;

Ομοίως, τα βιογραφικά που δείχνουν ότι… αλλάζεις συνεχώς δουλειές, κάνουν το 50% των διευθυντών προσλήψεων να διστάζουν να προχωρήσουν με έναν υποψήφιο, διαπίστωσε η Resume Genius. Αυτή η ‘κόκκινη σημαία’ είναι πιο δύσκολο να αποφευχθεί: Εάν έχετε αλλάξει πολλές δουλειές, δεν μπορείτε να λέτε ψέματα για το ιστορικό σας. Επιπλέον, οι διευθυντές προσλήψεων έχουν διαφορετικούς ορισμούς για το τι συνιστά ‘υπερβολική αναζήτηση εργασίας’.

Δεν χρειάζεται με το καλημέρα… να δώσεις εξηγήσεις για αυτό. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων «θέλουν να μάθουν αν έχετε τις δεξιότητες και την εμπειρία για να κάνετε τη δουλειά καλά — οι προηγούμενες εμπειρίες σας και η δέσμευσή σας στη δουλειά συνήθως πάνε για τη συνέντευξη».

Εάν έχετε αρκετές σύντομες θητείες στο βιογραφικό σας, ωστόσο, ο Reisdorf συνιστά να συμπεριλάβετε ένα σύντομο πλαίσιο (1-2 προτάσεις) των αλλαγών της θέσης σας σε άλλο σημείο της αίτησής σας.

Κακή μορφοποίηση

Μια άλλη ‘κόκκινη σημαία’ που προσέχουν οι διευθυντές προσλήψεων στα βιογραφικά είναι η κακή μορφοποίηση, είτε πρόκειται για αποδιοργανωμένη διάταξη, χρήση ασαφούς γραμματοσειράς ή απλά κακή ορθογραφία.

Ο Reisdorf λέει ότι τα καθαρά, απλά βιογραφικά είναι τα πιο αποτελεσματικά, καθώς είναι εύκολο για οποιονδήποτε να τα διαβάσει και να τα κατανοήσει. Αυτό σημαίνει να χρησιμοποιείτε μια βασική μαύρη γραμματοσειρά, μένεις σε μία σελίδα και να έχετε ξεκάθαρες, οργανωμένες ενότητες.

Με απλά λόγια, στόχος είναι η η προσοχή ενός υπεύθυνου προσλήψεων να είναι στραμμένη στα επιτεύγματά σας – όχι σε μια τολμηρή επιλογή γραμματοσειράς ή ακατάστατη διάταξη.

Η διόρθωση τυχόν ορθογραφικών ή γραμματικών λαθών πριν υποβάλετε το βιογραφικό σας είναι επίσης σημαντική, λέει ο Reisdorf, επειδή δείχνει στον πιθανό εργοδότη σας ότι είστε προσανατολισμένοι στις λεπτομέρειες και ευσυνείδητος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 13 =