αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑγωγή κατά της Booking για παραπλανητικές πρακτικές στις τιμές δωματίων

Αγωγή κατά της Booking για παραπλανητικές πρακτικές στις τιμές δωματίων

Η Booking Holdings Inc., η οποία διαχειρίζεται τον ιστότοπο Booking.com, μηνύθηκε από τη Πολιτεία του Τέξας για φερόμενη συμμετοχή σε παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές σχετικά με τιμές δωματίων σε ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, η μεγάλη εταιρεία ταξιδιωτικών κρατήσεων κατηγορείται οτι… αφήνει υποχρεωτικές χρεώσεις εκτός των τιμών που διαφημίζει, παρουσιάζοντας ψευδώς χαμηλότερες τιμές στους υποψήφιους επισκέπτες. Η Booking Holdings διαχειρίζεται πέντε άλλες επωνυμίες που απευθύνονται στους καταναλωτές, σύμφωνα με την μήνυση την Priceline, το Kayak, την Agoda, το Rentalcars και το Opentable.

«Για χρόνια, η Booking εξαπατά τους ανυποψίαστους Τεξανούς που κλείνουν δωμάτια στους διάφορους ιστότοπούς της, παραλείποντας υποχρεωτικές χρεώσεις από τη διαφημιζόμενη τιμή δωματίου», αναφέρουν οι δικηγόροι του Τέξας στην αγωγή. Αυτή η πρακτική «αποτρέπει τις αγορές σύγκρισης και, κατά συνέπεια, επιτρέπει στις κρατήσεις να προσελκύσουν ακούσιους καταναλωτές με τεχνητά χαμηλές τιμές δωματίων», σύμφωνα με την αγωγή.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, τονίζει δημοσίευμα του Bloomberg δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό της αγωγής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 2 =