αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να πετύχουν στη ζωή τους, εφαρμόζουν αυτά τα 6 πράγματα

Οι άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να πετύχουν στη ζωή τους, εφαρμόζουν αυτά τα 6 πράγματα

Στα χαρτιά, όλοι θέλουν να πετύχουν στη ζωή. Αλλά όταν πρόκειται για δράση, μόνο κάποιοι είναι πρόθυμοι να κάνουν το ‘έξτρα μίλι’. Δηλαδή να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πετύχουν.

Σε αυτό το άρθρο του It’s Possible θα δούμε ποιες ενέργειες, συνήθειες και συμπεριφορές κάνουν σε τακτική βάση οι άνθρωποι που θέλουν να πετύχουν.

1) Θέτουν ξεκάθαρους στόχους

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνθρωποι που καταγράφουν τους στόχους τους, έχουν 33% περισσότερες πιθανότητες να τους πετύχουν.

Ο καθορισμός σαφών και συγκεκριμένων στόχων παρέχει κατεύθυνση και σκοπό. Οι στόχοι S.M.A.R.T. παρέχουν έναν οδικό χάρτη για να εργαστείτε, διευκολύνοντας τη μέτρηση της προόδου και την πραγματοποίηση των απαραίτητων προσαρμογών.

Γι’ αυτό, αν δεις κάποιον να βάζει στόχους, θέλει πραγματικά να πετύχει πράγματα στη ζωή.

2) Έχουν νοοτροπία ανάπτυξης

Εντάξει, γνωρίζουμε ήδη ότι ο καθορισμός στόχων είναι απαραίτητος και ένας καλός δείκτης επιτυχίας. Τι γίνεται όμως με τη νοοτροπία;

Μια νοοτροπία ανάπτυξης επιτρέπει στους ανθρώπους να βλέπουν τις προκλήσεις ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη. Όσοι καταλαβαίνουν ότι οι ικανότητες μπορούν να αναπτυχθούν με προσπάθεια και εξάσκηση, έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και εξελίσσονται όλο περισσότερο.

3) Προσαρμόζονται

Η προσαρμοστικότητα είναι ζωτικής σημασίας σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Το να είμαστε πρόθυμοι να προσαρμόσουμε τα σχέδια και τις στρατηγικές μας με βάση νέες πληροφορίες ή συνθήκες που προκύπτουν, μας επιτρέπει να πλοηγηθούμε αποτελεσματικά μέσα στην αβεβαιότητα.

Είναι μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες που μπορείτε να έχετε, καθώς κάθε εργοδότης θα το περιμένει από εσάς.

Γι’ αυτό η προθυμία για επιτυχία και η προσαρμοστικότητα πάνε χέρι-χέρι. Είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει επιτυχία χωρίς προσαρμοστικότητα.

4) Παίρνουν υπολογισμένα ρίσκα

Η επιτυχία συχνά περιλαμβάνει την ανάληψη ρίσκων, αλλά τα υπολογισμένα ρίσκα περιλαμβάνουν προσεκτική εξέταση των πιθανών αποτελεσμάτων.

Οι άνθρωποι που θέλουν πραγματικά να πετύχουν στη ζωή αξιολογούν τις πιθανές ανταμοιβές έναντι πιθανών μειονεκτημάτων, πριν λάβουν αποφάσεις.

Δες τα δεδομένα, ζύγισε τις επιλογές σου και πάρε τις αποφάσεις σου.

5) Δικτυώνονται και χτίζουν σχέσεις

Μια άλλη σημαντική πτυχή που πολλοί παραμελούν είναι η οικοδόμηση ενός ισχυρού δικτύου. Αυτό μας παρέχει πρόσβαση σε πόρους, γνώσεις και ευκαιρίες.

Εάν δεν καλλιεργείτε σχέσεις με μέντορες, συνεργάτες και συναδέλφους, μάλλον δεν θα συμμετάσχετε σε πολύτιμες συνεργασίες και υποστήριξη.

Το ίδιο ισχύει και για τη λήψη feedback. Eίναι πολύτιμο εργαλείο βελτίωσης. Η ενεργή αναζήτηση εποικοδομητικής κριτικής από άλλους μας βοηθά να εντοπίσουμε τα ”τυφλά σημεία” και τους τομείς όπου μπορούμε να βελτιωθούμε και να ενισχύσουμε τις δεξιότητές μας.

6) Παραμένουν θετικοί

Το να έχεις θετική νοοτροπία και αισιόδοξη οπτική για τη ζωή είναι ένας από τους καλύτερους δείκτες μελλοντικής επιτυχίας. Μια θετική στάση βοηθά στην ανθεκτικότητα και στην επίλυση προβλημάτων. Ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, μια θετική προοπτική μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τα κίνητρα και να βρούμε λύσεις στα εμπόδια.

Γι’ αυτό θα πρέπει να αναγνωρίσετε πότε αρχίζουν να εισχωρούν αρνητικές σκέψεις στο μυαλό σας. Απλώς αρχίστε να τις αντιμετωπίζετε με θετικές και ενισχυτικές σκέψεις. Θυμήσου και το άρθρο: Το τρικ που εφαρμόζουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι και ξεπερνούν τις δυσκολίες.

Σκεφτείτε τα προηγούμενα επιτεύγματά σας και σκεφτείτε το «γιατί» σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + two =