αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι απλοί τρόποι για να βελτιώσεις την συγκέντρωση σου

Έξι απλοί τρόποι για να βελτιώσεις την συγκέντρωση σου

Ζούμε στην εποχή των περισπασμών. Δεν είναι εύκολο να εστιάσουμε σε ένα πράγμα και να είμαστε πλήρως παραγωγικοί.

Μικρό εύρος προσοχής σημαίνει ότι είναι περιορισμένο το χρονικό διάστημα που μπορείτε να διατηρήσετε την εστίαση σε οτιδήποτε, από την ακρόαση έως την εργασία, χωρίς να χάσετε τη συγκέντρωση ή την εστίαση σας. Αποσπάτε εύκολα την προσοχή σας ή δυσκολεύεστε να εστιάσετε σε εργασίες ή συζητήσεις.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 6 απλοί τρόποι για να βελτιώσεις την συγκέντρωση σου.

1. Περιορίστε τον χρόνο στην οθόνη

Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι μια τεράστια πηγή περισπασμών για τους περισσότερους ανθρώπους. Η εύκολη πρόσβαση στα social media, viral βίντεο και ατελείωτες ιστοσελίδες, μπορεί να αποσυντονίσει το μυαλό μας και να μας αποσπά την προσοχή από αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε. Υπάρχουν επίσης πάρα πολλές πληροφορίες και ψυχαγωγία που μας έρχεται από αυτές τις πηγές.

Επομένως, μια καλή μέθοδος για τη βελτίωση της συγκέντρωσης, είναι η μείωση του χρόνου σε οθόνες. Άσε το κινητό στην άκρη για κάποια χρονικά διαστήματα. Διαγράψτε μερικές εφαρμογές και παιχνίδια από το τηλέφωνό σας- είναι επίσης χρήσιμο.

2. Αφαιρέστε τους περισπασμούς

Η κινητή συσκευή σας δεν είναι το μόνο πράγμα που σας τραβάει την προσοχή. Υπάρχουν πολλά άλλα που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εντοπίστε ποια είναι και στη συνέχεια προσπαθήστε να τα αφαιρέσετε σιγά σιγά, βελτιώνοντας την ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε.

Ακόμη και μικροί περισπασμοί, όπως ο θόρυβος του περιβάλλοντος ή ένα δωμάτιο που είναι πολύ ζεστό ή κρύο, μπορεί να σας προβληματίσουν και να σας κάνουν να χάσετε την εστίαση σας. Αντικείμενα που γεμίζουν το γραφείο και τον χώρο εργασίας σας μπορεί να προκαλέσουν άγχος και να αποσπάσουν την προσοχή σας έστω και για ένα δευτερόλεπτο, το οποίο είναι αρκετό για να σπάσει τον ρυθμό σας.

3. Κρατήστε σημειώσεις

Αν βρεθείτε σε ένα ιδιαίτερα βαρετό περιβάλλον συνάντησης ή τάξης, μπορεί επίσης να παρασυρθείτε σε κάτι που θα σας αποσπάσει την προσοχή. Αυτή η συνήθεια είναι κακή και μπορεί να μεταφερθεί σε πιο σημαντικές συναντήσεις ή συζητήσεις.

Για να αλλάξετε αυτή τη νοοτροπία, αρχίστε να κρατάτε σημειώσεις. Αυτή η δραστηριότητα απαιτεί την εστίασή σας, κάτι που θα σας βοηθήσει. Η λήψη σημειώσεων βελτιώνει επίσης τη μνήμη, βοηθά τον εγκέφαλό σας να ανακαλεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες και παρέχει φυσικές υπενθυμίσεις για εκείνες τις σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας.

4. Πιες περισσότερο νερό

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι είναι υψίστης σημασίας για τη σωματική σας υγεία, αλλά και για την εστίαση σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έντονη άσκηση για δύο ώρες στη ζέστη, χωρίς νερό, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια προσοχής και καθαρού μυαλού.

Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό όλη την ημέρα. Το κλειδί είναι να πίνετε συνεχώς, όχι απλώς να πίνετε ένα ολόκληρο μπουκάλι πριν χρειαστεί να εστιάσετε. Αναπτύξτε την συνήθεια και δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε μήπως κυλίσετε στην αφυδάτωση.

5. Ασκηθείτε

Η άσκηση είναι ευεργετική με πολλούς τρόπους. Πρώτον, θα βελτιώσει την εστίασή σας. Δεύτερον, η άσκηση παρέχει έναν τόνο άλλων πλεονεκτημάτων σε συναισθηματικό, σωματικό και νοητικό επίπεδο.

Δεν χρειάζεται να προσθέσετε ώρες αυστηρής άθλησης στο πρόγραμμά σας. Εάν μόλις μπήκατε στο παιχνίδι άσκησης, ένα ποδήλατο γυμναστικής μπορεί να είναι απλώς η ώθηση που χρειάζεστε. Ακόμη και ένας σύντομος περίπατος 30 λεπτών μπορεί να κάνει το αίμα σας να κινείται καλύτερα και τον εγκέφαλό σας να ενεργοποιηθεί. Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους είναι ιδιαίτερα ευεργετική, καθώς η ηλιοφάνεια και η φύση κάνουν θαύματα για τον εγκέφαλο και την ψυχή σας.

6. Κάντε ένα διάλειμμα

Στην εποχή μας, είναι πιθανό να ξεχνάτε να κάνετε τακτικά μικρά διαλείμματα. Όταν η πίεση γίνεται μεγάλη, δώστε στον εαυτό σας 30 λεπτά διάλειμμα. Μία παύση είναι σημαντική.

Εάν η εστίασή σας δεν είναι καλή, ένα διάλειμμα μπορεί να σας βοηθήσει να δώσετε προσοχή σε αυτό στο οποίο προσπαθείτε να εστιάσετε. Είτε πρόκειται για ένα σύντομο διάλειμμα πέντε λεπτών είτε για ένα Σαββατοκύριακο off, το να κάνετε ένα διάλειμμα μπορεί να σας βοηθήσει να ανασυνταχθείτε και να βελτιώσετε την ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε σε ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία. Θυμήσου και το άρθρο: Τα 3 είδη διαλειμμάτων που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι μέσα στην ημέρα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =