αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρικ για να βελτιώσεις την μνήμη σου

Πέντε τρικ για να βελτιώσεις την μνήμη σου

Ο εγκέφαλος συχνά θεωρείται παρόμοιος με έναν υπολογιστή. Όταν ο εγκέφαλος είναι ισχυρός και λειτουργεί σωστά, θα σας επιτρέψει να εκτελείτε όλες τις γνωστικές και σωματικές σας λειτουργίες ομαλά και αποτελεσματικά- και το αντίστροφο ισχύει επίσης. Οι ασκήσεις μνήμης μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.

Δυστυχώς, η υγεία του εγκεφάλου μας και οι γνωστικές μας ικανότητες τείνουν να μειώνονται καθώς μεγαλώνουμε. Και όπως ίσως έχετε δει στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, η απώλεια μνήμης και η γνωστική εξασθένηση είναι πιο συχνές για τους ανθρώπους σήμερα.

Υπάρχουν απλές εγκεφαλικές ασκήσεις για τη βελτίωση της μνήμης που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τη δύναμη του εγκεφάλου σας ώστε να θυμάστε περισσότερα.

1. Οδηγήστε προς το σπίτι σας μέσω μίας νέας διαδρομής

Όσο απλή και αν ακούγεται αυτή η άσκηση, η λήψη διαφορετικής διαδρομής για το σπίτι διεγείρει τον εγκέφαλο. Αναγκάζεστε να εμπλέκετε περισσότερες αισθήσεις για να βρείτε τον δρόμο σας, κάτι που κρατά τον εγκέφαλό σας σε εγρήγορση αντί να οδηγείτε «αυτόματα» προς το σπίτι ή να πάτε σε γνωστές διαδρομές. Η αποφυγή της πλήξης είναι κρίσιμη για να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας φρέσκο. Βάλτε challenge στη μνήμη σας προσπαθώντας να θυμηθείτε έναν περίεργο δρόμο για το σπίτι.

2. Επαναλάβετε δυνατά

Για να θυμάστε οτιδήποτε έχετε μόλις διαβάσει, ακούσει ή κάνει, επαναλάβετε το δυνατά. Για παράδειγμα, επαναλάβετε δυνατά το όνομα κάποιου νέου που μόλις γνωρίσατε και θα καταγράετε το όνομα στο μυαλό σας.

3. Σταυρόλεξα

Απλά σταυρόλεξα και άλλα παιχνίδια λέξεων όπως το Scrabble, όπου αναδιατάσσετε τα γράμματα και δημιουργείτε όσες περισσότερες λέξεις μπορείτε, διεγείρουν τον εγκέφαλο και βελτιώνουν τη μνήμη. Τα παιχνίδια αυτά είναι είναι ασκήσεις μνήμης, αλλά παράλληλα μπορείτε να διασκεδάσετε ενώ δυναμώνετε τον εγκέφαλό σας.

4. Συνδεθείτε με νέους ανθρώπους

Κάθε φορά που συνδέεστε με άλλους ανθρώπους, εκθέτετε τον εαυτό σας σε νέες ιδέες και άλλους τρόπους σκέψης και δράσης. Αυτό διεγείρει το μυαλό σας και διευρύνει την κοσμοθεωρία και τη διαδικασία σκέψης σας. Επομένως, να είστε ανοιχτοί στο να ταξιδεύετε περισσότερο και να πηγαίνετε σε events για να γνωρίσετε και να αλληλεπιδράσετε με νέους ανθρώπους. Θα κρατήσει το μυαλό σας σε φόρμα.

5. Απομνημονεύστε αριθμούς τηλεφώνου

Στην εποχή μας μπορούμε εύκολα να αποθηκεύσουμε τους αριθμούς τηλεφώνου ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά απομνημονεύοντας τα ονόματα και τους αριθμούς τηλεφώνου των ανθρώπων, ενισχύετε τις συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών σας κυττάρων, κάτι που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη μνήμη σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + eighteen =