αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 είδη διαλειμμάτων που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι μέσα στην ημέρα τους

Τα 3 είδη διαλειμμάτων που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι μέσα στην ημέρα τους

Πολλοί πιστεύουν ότι τα διαλείμματα σε κάνουν λιγότερο παραγωγικό. Αφού «ξεκλέβουν» χρόνο από την δουλειά που κάνεις μέσα στην ημέρα. Κι όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Eρευνες δείχνουν ότι τα διαλείμματα σε κάνουν πιο παραγωγικό. Η ξεκούραση είναι σημαντική, σε βοηθά να «καθαρίζεις» το μυαλό σου και στην συνέχεια να έχεις περισσότερη ενέργεια και δημιουργικότητα όταν επιστρέφεις στην δουλειά.

Άρα λοιπόν πρέπει να κάνεις διαλείμματα. Το αμερικανικό inc.com το πάρει ένα βήμα παρακάτω, και παραθέτει τα 3 είδη διαλειμμάτων που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάθε ημέρα. Εσύ πόσα από αυτά έχεις εντάξει στο πρόγραμμα σου;

1# Διάλειμμα για άσκηση. Αυτό μάλλον το περίμενες. Η καθημερινή άθληση μπορεί να σε βοηθήσει σωματικά και ψυχικά. Δεν χρειάζεται να κλειστείς… με τις ώρες σε ένα γυμναστήριο. Η καθημερινή σου άθληση μπορεί να είναι ένας περίπατος γύρω από το οικοδομικό σου τετράγωνο, τρέξιμο στη φύση, μερικές ασκήσεις σε εξωτερικό χώρο ή ακόμα και μια μεγάλη βόλτα με τον σκύλο σου. Θυμήσου και την τακτική του Steve Jobs και του Αριστοτέλη που έλεγε ότι οι καλύτερες ιδέες έρχονται όταν περπατάς έξω.

2# Κοινωνικές μαζώξεις. Ειδικά στην εποχή των… οθονών στην οποία ζούμε, αυτό το διάλειμμα είναι απαραίτητο. Έλα σε επαφή και συζήτα με άλλους ανθρώπους. Μπορείς να πας για έναν καφέ με ένα φίλο, για ένα γεύμα με τον/την σύντροφο σου ή να μαζέψεις φίλους/ συνεργάτες για ένα βραδινό ποτό. Έρευνες δείχνουν ότι η κοινωνική διασύνδεση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταπολεμήσουμε το άγχος, και μας ανεβάζει τη διάθεση ακόμα και όταν αρχικά νιώθουμε απρόθυμοι να ‘συνδεθούμε’ με τους άλλους.

3# Πνευματικό διάλειμμα. Αυτό ίσως είναι το λιγότερο σύνηθες break άκουσες. Κι όμως, πολλές ψυχικές δραστηριότητες μπορούν να ταιριάζουν μια χαρά σε μια εργάσιμη ημέρα: διαλογισμός, ανάγνωση πνευματικών κειμένων, διάβασμα βιβλίων, αναζωογονητική μουσική ή να χαζεύεις μία όμορφη θέα. Πράγματα δηλαδή που μπορείς να κάνεις ακόμα και μέσα στο σπίτι σου. Θα σε χαλαρώσουν και θα σου δώσουν ενέργεια για την συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 8 =