αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας 38χρονος εξηγεί: Βγάζω 9.000 δολάρια τον μήνα μέσω Fiverr. Εδώ είναι οι 3 συμβουλές μου για όσους θέλουν να κάνουν το ίδιο

Ένας 38χρονος εξηγεί: Βγάζω 9.000 δολάρια τον μήνα μέσω Fiverr. Εδώ είναι οι 3 συμβουλές μου για όσους θέλουν να κάνουν το ίδιο

Ο Mike Burton πάντα ήθελε να γίνει ράπερ. Ο 38χρονος άρχισε να δημιουργεί μουσική στα 15 του. Ενώ πήγαινε σχολείο, δούλευε στα Domino’s, δούλευε στα McDonald’s, και παράλληλα έκανε ραπ, λέει. «Αυτό κάνω ακόμα στα διαλείμματά μου, στον ελεύθερο χρόνο μου, στο Σαββατοκύριακο μου. Δεν σταμάτησε ποτέ» εξηγεί σήμερα στο CNBC.

Ο Burton, ο οποίος ζει στο Χιούστον, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον το 2013 και κατέληξε να εργάζεται σε ένα τηλεφωνικό κέντρο. Χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Fiverr για να προσλάβει έναν γραφίστα για κάποιες από τις σόλο ραπ εργασίες του και τελικά ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι πουλάνε τις ραπ δεξιότητες τους μέσα από τον ιστότοπο.

Το 2015 αποφάσισε να το δοκιμάσει. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, όταν απολύθηκε από τη δουλειά του στο τηλεφωνικό κέντρο, ο Burton έβγαζε ήδη χιλιάδες δολάρια από το Fiverr.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107043345-1649344764505-michaelburton.JPG?v=1687451663&w=740&h=416&ffmt=webp&vtcrop=y

Σήμερα, ο Burton εργάζεται full-time ως ράπερ αξιοποιώντας την πλατφόρμα, γράφοντας πρωτότυπους στίχους για ανθρώπους και βγάζοντας έως και 9.000 $ το μήνα. Είναι ενθουσιασμένος που βρήκε μια πόρτα που τον οδήγησε στη δουλειά των ονείρων του. Ο ίδιος παραθέτει σήμερα 3 συμβουλές σε όσους νέους θέλουν να κινηθούν στο ίδιο μονοπάτι.

«Μείνε αιώνιος μαθητής»

Πρώτον, μην σταματήσετε ποτέ να ακονίζετε τις δεξιότητές σας.

«Δεν πίστευα ότι αυτό ήταν πιθανό», λέει ο Burton για τη δουλειά του. «Αλλά ήξερα ότι είχα μια εμμονή με τη μελέτη της τέχνης». Σπούδαζε δημιουργία μουσικής παρακολουθώντας παράλληλα βίντεο στο YouTube σχετικά με τον τρόπο παραγωγής, και έδινε στον εαυτό του challenges όπως να γράφει ένα τραγούδι την ημέρα. «Υποθέτω ότι έγινα master» πριν καν πληρωθώ για να το κάνω, λέει.

«Να είστε αχόρταγοι και να διαβάζετε για αυτό που κάνετε και να παρακολουθείτε άλλους ανθρώπους που το έχουν κάνει», λέει. «Μείνετε αιώνιος μαθητής οποιασδήποτε τέχνης» θέλετε να κατακτήσετε, ώστε όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία, θα μπορείτε να την αρπάξετε αμέσως.

«Κοίτα πού χρησιμοποιείται»

Ακόμη και όταν βελτιώνετε τις δεξιότητές σας, αναζητήστε ευκαιρίες για να τις εφαρμόσετε.

«Ό,τι κι αν κάνετε, δείτε πού χρησιμοποιείται και πώς χρησιμοποιείται», λέει. Ο ίδιος παρατήρησε ότι οι άνθρωποι χρειάζονταν πρωτότυπη μουσική σε μέσα όπως η τηλεόραση. Έτσι αγόρασε βιβλία για να προσπαθήσει να καταλάβει πώς θα μπορούσε να μπει σε αυτό το πεδίο. Θα συνιστούσε επίσης στους νέους πτυχιούχους να προσεγγίσουν άτομα στο δίκτυό τους που κάνουν δουλειά στον τομέα που τους ενδιαφέρει για να μάθουν περισσότερα.

Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για ευκαιρίες, marketplaces ελεύθερων επαγγελματιών όπως το Fiverr, το Upwork ή το GigSalad.

«Μην πετάς» αυτό που αγαπάς

Τέλος, ο Burton θα συνιστούσε στους νέους πτυχιούχους να ακολουθήσουν το πάθος τους. «Για οτιδήποτε έχεις τόσες πολλές ερωτήσεις και μένεις ξύπνιος για λύσεις τα προβλήματα ή μένεις μέχρι αργά διαβάζοντας γι’ αυτό, μην το πετάξεις», εξηγεί.

Μπορεί να μην πληρώνετε τους λογαριασμούς σας αυτή τη στιγμή. Αλλά τα είδη δουλειών για τα οποία οι άνθρωποι πληρώνουν και κάνουν προσλήψεις, αλλάζουν. Ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να ανοίξει μια πόρτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα, από το Fiverr»: Εξηγεί ο Νώντας Καραβίας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − thirteen =