αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈνας οικονομικός αναλυτής παραθέτει τον Νο1 παράγοντα που παίζει ρόλο για να χτίσεις μία περιουσία- Δεν είναι ο μισθός σου

Ένας οικονομικός αναλυτής παραθέτει τον Νο1 παράγοντα που παίζει ρόλο για να χτίσεις μία περιουσία- Δεν είναι ο μισθός σου

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χτίσετε πλούτο, από την ίδρυση μιας επιτυχημένης start-up έως τη λήψη μιας μ μεγάλης κληρονομιάς.

Για τον καθημερινό καταναλωτή, ωστόσο, το να γίνει πλούσιος απαιτεί συνήθως μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια σειρά από στοιχεία, όπως το χτίσιμο μπάτζετ, την επένδυση και τη σωστή διαχείριση των χρημάτων σας.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την οικοδόμηση πλούτου: Ο μισθός σας, σύμφωνα με το 67% των millennials των Gen Zers, όπως δείχνει πρόσφατη έρευνα από την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Empower. Οι νεότερες γενιές επέλεξαν τον μισθό πάνω από άλλους παράγοντες δημιουργίας πλούτου, όπως το να είσαι χωρίς χρέη, τη σταθερότητα της εργασίας και το να ζεις κάτω από τις δυνατότητές σου.

Ενώ το να έχετε υψηλό μισθό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του πλούτου σας, δεν θα σας κάνει πλούσιους από μόνος του.

Ένας υψηλός μισθός μπορεί να υποδηλώνει καλύτερη οικονομική θέση, αλλά αν δεν χρησιμοποιείτε αυτά τα χρήματα αποτελεσματικά, μπορεί να μην συμβάλλει πολύ στην καθαρή σας αξία.

«Το πραγματικό κλειδί για την οικοδόμηση πλούτου είναι πραγματικά πόσα χρήματα από αυτά κρατάτε», λέει στο CNBC ο Scot Johnson, εντεταλμένος οικονομικός αναλυτής και επικεφαλής επενδύσεων στην Adell, Harriman and Carpenter Inc.

Μπορείτε να κάνετε μέρος αυτής της διακράτησης σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου – θα πρέπει πάντα να διατηρείτε αποθέματα μετρητών για έκτακτες ανάγκες – αλλά η επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές, ομόλογα ή ακίνητα θα βοηθήσει τα χρήματά σας να αυξηθούν μακροπρόθεσμα.

Εάν τα χρήματα που εξοικονομείτε είναι απλώς… κάτω από το στρώμα σας, η αγοραστική σας δύναμη θα μπορούσε να συρρικνωθεί με την πάροδο του χρόνου λόγω του πληθωρισμού. Αλλά η επένδυση σε index funds χαμηλού κόστους είναι μια τακτική δοκιμασμένη στο χρόνο, εγκεκριμένη από εκατομμυριούχους. Για την οικοδόμηση πλούτου με σχεδόν οποιοδήποτε εισόδημα.

Είναι ένας πρακτικός τρόπος επένδυσης, επειδή είναι συχνά χαμηλού κόστους και σας δίνει έκθεση σε μια ποικιλία μετοχών, δημιουργώντας αυτόματη διαφοροποίηση. Με αυτόν τον τρόπο, το χαρτοφυλάκιό σας δεν συνδέεται με την επιτυχία ορισμένων συγκεκριμένων εταιρειών, επιτρέποντάς του να αντιμετωπίσει καλύτερα κάθε αστάθεια της αγοράς.

Ακόμα κι αν δεν έχετε την πολυτέλεια να επενδύσετε πολλά, είναι καλή ιδέα να κάνετε συνήθεια να επενδύετε ό,τι μπορείτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 13 =