αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞέρεις από Τεχνητή Νοημοσύνη; Εταιρίες-κολοσσοί πληρώνουν έως και 900.000 δολάρια για να προσελκύσουν ταλέντα

Ξέρεις από Τεχνητή Νοημοσύνη; Εταιρίες-κολοσσοί πληρώνουν έως και 900.000 δολάρια για να προσελκύσουν ταλέντα

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των καταχωρίσεων που σχετίζονται με τη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη στον ιστότοπο εργασίας Indeed τετραπλασιάστηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία του Indeed που έχει λάβει η Wall Street Journal.

Χωρίς να υπάρχει αρκετά μεγάλη προσφορά έμπειρων επαγγελματιών ΤΝ για να καλύψουν τη ζήτηση για αυτούς τους ρόλους, πολλές αμερικανικές εταιρείες προσφέρουν ανταγωνιστικούς εξαψήφιους μισθούς σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν εξειδικευμένους εργαζόμενους, δήλωσαν στην Journal οι υπεύθυνοι προσλήψεων.

«Πρόκειται για καθαρή οικονομία της αγοράς», δήλωσε στην Journal ο Πολ Γκρος, εταίρος στην εταιρεία προσλήψεων στελεχών Leathwaite. «Δεν έχουμε ως δια μαγείας χιλιάδες επιπλέον προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης, διαχειριστές προϊόντων και ό,τι άλλο».

Τον περασμένο μήνα, η Netflix έγινε πρωτοσέλιδο επειδή προσέφερε έως και 900.000 δολάρια για έναν ρόλο διευθυντή προϊόντων με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη εν μέσω των απεργιών των ηθοποιών και των συγγραφέων, σύμφωνα με το Business Insider.

Η εφαρμογή ραντεβού Hinge προσλαμβάνει έναν αντιπρόεδρο τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος θα μπορούσε να κερδίσει έως και 398.000 δολάρια ετησίως για να ηγηθεί της στρατηγικής AI της εφαρμογής, και η Amazon δημοσίευσε μια αγγελία για έναν ανώτερο διευθυντή στην εφαρμοσμένη επιστήμη και τη γεννητική AI, ο οποίος θα μπορούσε να λάβει μισθό έως και 340.300 δολάρια.

Δεν είναι μόνο οι τεχνολογικές εταιρείες που συμμετέχουν στη διαφημιστική εκστρατεία της τεχνητής νοημοσύνης. Η Capital One δημοσίευσε μια αγγελία για έναν διακεκριμένο μηχανικό γεννητικής ΤΝ, προσφέροντας μισθό έως και 325.700 δολάρια, ενώ η Walmart αναζητά έναν ανώτερο διευθυντή για την πλατφόρμα συνομιλιακής ΤΝ που θα μπορούσε να κερδίζει μεταξύ 168.000 και 252.000 δολαρίων ετησίως.

«Καθώς οι εξελίξεις παίρνουν σάρκα και οστά, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τους συνεργάτες να μάθουν νέες δεξιότητες», δήλωσε εκπρόσωπος της Walmart.

Οι εργαζόμενοι που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνητή νοημοσύνη μπορούν επίσης να επωφεληθούν, σε ορισμένες περιπτώσεις με ένα πτυχίο κολλεγίου.

Η Meta, για παράδειγμα, δημοσίευσε μια αγγελία για έναν ερευνητή μηχανικό γεννητικής ΤΝ με ετήσιο μισθό 137.000 δολάρια. Η εταιρεία αναζητά πρόσφατους αποφοίτους κολεγίου για τον ρόλο αυτό. Και ο γίγαντας των τσιπ Nvidia δημοσίευσε μια θέση εργασίας εισαγωγικού επιπέδου για έναν ερευνητή γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης. Η θέση έχει μισθό μεταξύ 156.000 και 247.250 δολαρίων.

Η Amazon, η Capital One, η Meta και η Nvidia δεν απάντησαν στα αιτήματα του Insider για σχολιασμό, όταν ζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τους ρόλους τους με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη.

Η αύξηση των ρόλων γεννητικής ΤΝ έρχεται καθώς οι εταιρείες στηρίζονται στο ότι η κατανόηση των γεννητικών εργαλείων ΤΝ όπως το ChatGPT μπορεί, στην πραγματικότητα, να είναι μια δεξιότητα που μπορεί να βελτιώσει τα προϊόντα και να αυξήσει την παραγωγικότητα.

Τον Ιούνιο, η Crossover, μια μηχανή αναζήτησης για απομακρυσμένες θέσεις εργασίας, έκλεισε τις αιτήσεις για έναν ρόλο ανώτερου διευθυντή και έναν ρόλο διευθυντή προϊόντων. Και οι δύο καταχωρίσεις προσέφεραν μισθούς 800.000 δολαρίων και απαιτούσαν από τους υποψηφίους να εφαρμόζουν το ChatGPT στην εργασία τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + three =