αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας νευρολόγος 101 ετών εξηγεί: Εδώ είναι τα 3 πράγματα που κάνω καθημερινά για να κρατώ το μυαλό μου σε φόρμα

Ένας νευρολόγος 101 ετών εξηγεί: Εδώ είναι τα 3 πράγματα που κάνω καθημερινά για να κρατώ το μυαλό μου σε φόρμα

«Είμαι γιατρός και νευρολόγος για περισσότερες από επτά δεκαετίες. Και στα 101 μου, οι άνθρωποι με ρωτούν συχνά πώς διατηρώ τον εγκέφαλό μου σε φόρμα.

Τα καλά γονίδια και λίγη τύχη μπορούν να σας δώσουν ένα προβάδισμα, αλλά υπάρχει μια αρχή την οποία ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει: Διατηρήστε το μυαλό σας αφοσιωμένο σε εργασιακές, κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες». Έτσι ξεκινά το άρθρο του στο CNBC, ο Dr. Howard Tucker.

Καθώς μεγαλώνουμε, περνάμε από φυσικές αλλαγές που επηρεάζουν τις πνευματικές μας ικανότητες επεξεργασίας. Ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου μπορεί να συρρικνωθούν, η επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων μπορεί να γίνει λιγότερο αποτελεσματική και η ροή του αίματος μπορεί να μειωθεί.

Αλλά όπως κάθε άλλος μυς στο σώμα, το μυαλό μας χρειάζεται συνεχή άσκηση για να ευδοκιμήσει.

Ο Dr. Howard Tucker παραθέτει τα 3 πράγματα που κάνει κάθε ημέρα για να κρατά σε φόρμα το μυαλό του.

1. Πάω στη δουλειά

«Η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ της συνταξιοδότησης και της αυξημένης γνωστικής έκπτωσης – γι’ αυτό δεν έχω ακόμη συνταξιοδοτηθεί.

Αναδείχτηκα ως ο γηραιότερος εν ενεργεία γιατρός στον κόσμο από το Γκίνες. Η Σάρα, η 66χρονη σύζυγός μου, εξακολουθεί επίσης να ασκεί ψυχανάλυση και ψυχιατρική σε ηλικία 89 ετών.

Η δουλειά μου απαιτεί να αναθεωρήσω μια σειρά από ιατρικά θέματα και να σκεφτώ τα προβλήματα. Το να ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις στη νευρολογία κρατά τον εγκέφαλό μου απασχολημένο» εξηγεί.

Ο εθελοντισμός, η ενασχόληση με ένα χόμπι και η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων μπορούν να προσφέρουν επίσης μεγάλη πνευματική τόνωση.

2. Παραμένω κοινωνικός

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση της μνήμης και της γνωστικής μας λειτουργίας.

«Δυστυχώς, στην ηλικία μου, πολλοί από τους πιο στενούς μου φίλους, μέλη της οικογένειάς μου και συνάδελφοι έχουν πεθάνει. Αλλά είμαι τυχερός που η δουλειά μου μου επέτρεψε να οικοδομήσω σχέσεις με νεότερους συναδέλφους.

Η Σάρα και εγώ θέτουμε επίσης ως προτεραιότητα να έχουμε δείπνο με άτομα στην κοινότητά μας.

Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, τρώμε με την κόρη μου και τον άντρα της και τον γιο μου και τη γυναίκα του. Απολαμβάνουμε επίσης να δοκιμάζουμε νέα εστιατόρια με φίλους και συναδέλφους» λέει ο γιατρός.

3. Διαβάζω για ψυχαγωγία

«Όταν δεν διαβάζω για τις τελευταίες εξελίξεις και θεραπείες στη νευρολογία, μου αρέσει να διαβάζω βιογραφίες και αστυνομικές ιστορίες.

Το να βυθιστείτε σε ένα καλό βιβλίο, μυθιστόρημα ή μη, απαιτεί από τον εγκέφαλό σας να επεξεργαστεί ένα μεγάλο μέρος νέων πληροφοριών. Πιστεύω ότι αυτό είναι το κλειδί για να διατηρείς το μυαλό σου σε φόρμα» καταλλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά σημάδια για να καταλάβεις τον αληθινό χαρακτήρα ενός ατόμου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − twelve =