αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά σημάδια για να καταλάβεις τον αληθινό χαρακτήρα ενός ατόμου

Επτά σημάδια για να καταλάβεις τον αληθινό χαρακτήρα ενός ατόμου

Η κατανόηση της αληθινής φύσης ενός ατόμου υπερβαίνει τις αλληλεπιδράσεις σε επιφανειακό επίπεδο. Περιλαμβάνει την αναγνώριση των βαθύτερων πτυχών της προσωπικότητάς του, των αξιών και της συμπεριφοράς του που διαμορφώνουν αυτό που είναι. Ενώ οι άνθρωποι μπορεί να φορούν διαφορετικές ”μάσκες” σε διάφορες καταστάσεις, ορισμένοι δείκτες μπορούν να αποκαλύψουν τον αυθεντικό εαυτό τους.

Εδώ είναι 5 πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσεις, όπως τα διαβάσαμε στο αμερικανικό awareness act.

1. Δες πώς συμπεριφέρεται στον σερβιτόρο

Ο τρόπος με τον οποίο ένα άτομο συμπεριφέρεται σε εκείνους για τους οποίους δεν έχει κανένα συμφέρον, όπως τον σερβιτόρο, τους εργαζόμενους στην υπηρεσία του δήμου ή τους αγνώστους, αντανακλά την έμφυτη καλοσύνη και ενσυναίσθηση του. Δες πως αλληλεπιδρά ο άλλος με άτομα που θεωρεί «από κάτω» του. Μπορεί να είναι αποκαλυπτικό.

2. Ανταπόκριση στις αντιξοότητες

Η αντίδραση ενός ατόμου σε περιόδους άγχους, αποτυχίας ή δύσκολες καταστάσεις μπορεί να αποκαλύψει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Παραμένουν συγκρατημένοι, λύνουν τα προβλήματα και διατηρούν το σεβασμό για τους άλλους; Ή μήπως καταφεύγουν σε κατηγορίες, χειραγώγηση ή θυμό;

3. Ενσυναίσθηση και συμπόνια

Η ικανότητα ενός ατόμου να κατανοεί και να μοιράζεται τα συναισθήματα των άλλων δείχνει την ενσυναίσθησή του. Τα άτομα με ενσυναίσθηση δείχνουν γνήσιο ενδιαφέρον για την ευημερία των άλλων και είναι πρόθυμα να προσφέρουν υποστήριξη.

4. Συνέπεια

Παρατηρήστε εάν η συμπεριφορά, οι αξίες και οι στάσεις ενός ατόμου παραμένουν συνεπείς σε διαφορετικές καταστάσεις και αλληλεπιδράσεις. Οι ασυνέπειες μπορεί να σηματοδοτούν μια προσπάθεια χειραγώγησης των αντιλήψεων.

5. Αντιμετώπιση της κριτικής

Το πώς ένα άτομο αντιδρά στην κριτική ή το feedback, αποκαλύπτει το άνοιγμα του στην ανάπτυξη και την αυτογνωσία. Κάποιος με υγιή τρόπο σκέψης θα εξετάσει την εποικοδομητική κριτική και θα τη χρησιμοποιήσει για να βελτιωθεί.

6. Γενναιοδωρία και ανιδιοτέλεια

Η προθυμία ενός ατόμου να βοηθήσει χωρίς να περιμένει τίποτα σε αντάλλαγμα μπορεί να δώσει πληροφορίες για την ανιδιοτέλεια και την προθυμία του να συνεισφέρει θετικά στη ζωή των άλλων.

7. Σεβασμός στα όρια

Ο σεβασμός των ορίων των άλλων δείχνει συναισθηματική νοημοσύνη και υγιές αίσθημα σεβασμού για την αυτονομία του άλλου. Εκείνοι που παραβιάζουν συνεχώς τα όρια μπορεί να μην έχουν ενσυναίσθηση και σεβασμό για τα συναισθήματα των άλλων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 17 =