αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΨάχνεις την πρώτη σου δουλειά πάνω στο αντικείμενο σου; Εδώ είναι 4 tips που θα σε βοηθήσουν

Ψάχνεις την πρώτη σου δουλειά πάνω στο αντικείμενο σου; Εδώ είναι 4 tips που θα σε βοηθήσουν

Ωραία λοιπόν, πήρες το πτυχίο σου (ή είσαι λίγο πριν) και τώρα έφτασε η ώρα να αναζητήσεις την πρώτα σου δουλειά. Άλλωστε αυτός ήταν ο βασικός σκοπός των σπουδών και όλης της εκπαίδευσης που έλαβες μέχρι τώρα. Το να βρεις όμως την πρώτη σου δουλειά δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Ο ανταγωνισμός εκεί έξω είναι μεγάλος, σε χώρες όπως η Ελλάδα ε΄οι θέσεις είναι λίγες, και εσύ καλείσαι να κινηθείς στο «άγνωστο» για να βρεις αυτό που θες.

Η αναζήτηση δεν θα είναι εύκολη, όμως υπάρχουν κάποιες κινήσει που μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να αποκτήσεις ένα προβάδισμα. Το It’s Possible παρουσιάζει 4 tips που θα σε βοηθήσουν.

1# Κάνε πρακτική άσκηση

Ένα βασικό πράγμα που αναζητά ο εκάστοτε εργοδότης, είναι η εργασιακή εμπειρία. Αλλά πως θα έχει κάποιος εμπειρία στα 20 ή στα 22 του; Αυτό που μπορείς να κάνεις για να γεμίσεις λίγο το βιογραφικό σου, είναι πρακτική άσκηση. Όσο πιο σύντομα γίνεται. Ακόμα και πριν πάρεις πτυχίο. Φρόντισε είναι πάνω στο αντικείμενο σου και να είναι συγκεκριμένου χρόνο. Γιατί υπάρχει και η παγίδα να κάνεις πρακτική ή να είσαι «υπό δοκιμή»… για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι που δεν θα σε ωφελήσει. Ίσως 6 μήνες πρακτικής, είναι ένα καλό διάστημα.

2# Networking

Παίζει πάντα ρόλο. Φυσικά μετράει και εδώ. Ένας καλός τρόπος για να γνωρίσεις άτομα στο πεδίο σου, είναι να πας σε κάποια σχετικά events. Ενώ επίσης μπορείς να αναπτύξεις το δίκτυο σου μέσω των social media- ειδικά του Linkedin. Έτσι θα βλέπουν και οι άλλοι την παρουσία σου, ενώ παράλληλα θα είσαι ενήμερος για τυχόν νέες θέσεις. Μη διστάσεις να ανοίξεις και συζήτηση με κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους.

3# Μην ψάχνεις την «τέλεια θέση»

Ναι, πρέπει να εστιάσεις σε ένα συγκεκριμένο πεδίο. Αλλά μην αναζητάς τον τέλειο μισθό, τα τέλεια ωράρια, εταιρικό αυτοκίνητο και μια δουλειά που είναι δίπλα στο σπίτι σου. Είπαμε, είναι η πρώτη σου δουλειά και πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις. Το βασικό τώρα είναι να μπεις στο επάγγελμα.

4# Μην αναλωθείς σε άσχετες δουλειές

Ένα λάθος που κάνουν πολύ νέοι μόλις τελειώσουν την σχολή τους, είναι να βρουν «προσωρινά» μια δουλειά άσχετη με αυτό που θέλουν να κάνουν πραγματικά. Το «προσωρινά» εδώ μπορεί να γίνει… πιο μόνιμο από ότι νομίζεις. Αφού αν «βολευτείς» σε μια άσχετη δουλειά με ενδεχομένως ικανοποιητικό μισθό, μετά δύσκολα θα αποφασίσεις να επιστρέψεις στο επαγγελματικό πεδίο που έχεις σπουδάσει. Επίσης, αν φτάσεις π.χ. 30 χρονών και οι μόνες δουλειές που έχεις κάνει είναι τηλεφωνητής, σερβιτόρος, υπάλληλος σε ζαχαροπλαστείο και μπάρμαν, μάλλον μια εταιρία δεν θα σε επιλέξει, ανάμεσα στους άλλους υποψήφιους που ήδη θα έχουν εργαστεί πάνω στο επαγγελματικό τους αντικείμενο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 4 =