αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚι όμως, αυτός ο trader πόνταρε στην κατάρρευση του Bitcoin, εισέπραξε τα κέρδη και τώρα… αποχωρεί

Κι όμως, αυτός ο trader πόνταρε στην κατάρρευση του Bitcoin, εισέπραξε τα κέρδη και τώρα… αποχωρεί

Οταν η ευφορία για την πορεία του Bitcoin έφτασε στο υψηλότερο σημείο τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Mark Dow, αποφάσισε να σορτάρει το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά και αφού το Bitcoin έχει καταγράψει πτώση άνω του 80% από το ιστορικό υψηλό του, ο Dow σταμάτησε τις συναλλαγές.

«Τελείωσα. Δεν θέλω να συνεχίσω μέχρι το νόμισμα να μηδενίσει» είπε ο trader σε τηλεφωνική του συνέντευξη. «Δεν έχω σκοπώ να στίψω άλλο αυτό το λεμόνι. Δεν το σκέφτομαι. Μοιάζει να είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω.»

Ο Dow, πρώην οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος διαχειρίζεται ένα οικογενειακό γραφείο στη Νότια Καλιφόρνια, στοιχημάτισε ότι η αξία του Bitcoin θα μειωνόταν, αμέσως μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης των future του νομίσματος, που οδήγησαν την τιμή του στο υψηλό των 19,511 δολαρίων, ακριβώς ένα χρόνο πριν. Ο Dow, ο οποίος ανακοίνωσε την Τρίτη στο Twitter, ότι «αποχαιρετά» το σορτάρισμα στο Bitcoin, πήρε τα κέρδη του ήδη δύο φορές μέσα στη φετινή χρονιά.

Η κούρσα ανόδου της τιμής του Bitcoin το 2017 μπορεί να αποδοθεί σε κάποιο βαθμό στο γεγονός ότι αρκετοί άνθρωποι δεν κατάλαβαν πως λειτουργεί το ψηφιακό νόμισμα και η τεχνολογία του, το γνωστό blockchain, υποστηρίζει ο Dow.

«Είδαν απλά ότι κινείται ανοδικά και ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτό. Η φαντασία των ανθρώπων μπορεί να τρέξει περισσότερο όταν δεν είναι συνδεδεμένοι με τα γεγονότα και δεν καταλαβαίνουν το θέμα», τόνισε. «Επέτρεψαν στη φούσκα να γίνει μεγαλύτερη, με πιο βίαιο τρόπο. Είδα τα ψυχολογικά σημάδια και έφτασε ένα σημείο που φαινόνταν ότι η ξέφρενη πορεία θα σταματήσει.»

Το Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα έχουν αντιμετωπίσει ρυθμιστικά προβλήματα στη διαπραγμάτευση τους και οι απώλειες άρχισαν να επιταχύνονται μετά τη διάσπαση του Bitcoin Cash τον Νοέμβριο 2018.

«Οι άνθρωποι αγοράζουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία επειδή πιστεύουν στην αφήγηση. Κοιτάξτε τις τιμές τους για να δείτε αν η εκτίμηση είναι σωστή. Δεν είναι εύκολο – θα μπορούσατε να κάνετε λάθος, αλλά αυτό είναι το σημάδι που ψάχνετε. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι κάνετε το σωστό.».

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 5 =