αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο χρηματικό ποσό- ρεκόρ που πήρε ως ετήσιο μπόνους ο Tim Cook

Το χρηματικό ποσό- ρεκόρ που πήρε ως ετήσιο μπόνους ο Tim Cook

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, έλαβε για το οικονομικό έτος 2018 το μεγαλύτερο ετήσιο bonus που έχει πάρει ποτέ, μετά τα έσοδα και τα κέρδη ρεκόρ που κατέγραψε η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone, ενώ η χρηματιστηριακή της αξία ξεπέρασε κάποια στιγμή το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ο Cook πήρε bonus 12 εκατ. δολάρια για το έτος που έληξε στις 29 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εταιρεία Cupertino, που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Έλαβε επίσης μισθό 3 εκατομμυρίων δολαρίων και μετοχές αξίας 121 εκατομμυρίων δολαρίων ως stock award 10ετίας, φτάνοντας συνολικά στα 136 εκατ. δολάρια. Παράλληλα είχε και ορισμένα προνόμια συνολικής αξίας 682.000 δολαρίων. Το bonus συνδέθηκε με τους στόχους εσόδων και λειτουργικών εσόδων, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το να επαναληφθούν αυτά τα ποσά είναι μάλλον δύσκολο. Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση για iPhones στην Κίνα και σε άλλα μέρη και μείωσε την πρόβλεψη για τα έσοδά της για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο δεκαετίες. Η ανακοίνωση είχε αντίκτυπο στη μετοχή της εταιρείας, η οποία έχει καταγράψει από τότε απώλειες 12%.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 2 =