αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι ΗΠΑ ετοιμάζονται να απαγορεύσουν το TikTok

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να απαγορεύσουν το TikTok

Ψηφίστηκαν από την Βουλή των Αντιπροσώπων μαζί με το νομοσχέδιο για το πακέτο που προβλέπει εξωτερική βοήθεια ύψους 60,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, οι διατάξεις για την απαγόρευση ή αλλαγή ιδιοκτήτη του TikTok. Οι διατάξεις συνδέονται με την ανησυχία της Ουάσινγκτον για ισχυρές σχέσεις του μέσου κοινωνικής δικτύωσης με την Κίνα που δημιουργούν ζητήματα εθνικής ασφάλειας.
Μπάιντεν: Yπέρ της απαγόρευσης του Tik Tok στις ΗΠΑ

Ωστόσο, το γεγονός ότι το νομοσχέδιο πέρασε από την Βουλή των Αντιπροσώπων δεν σημαίνει ότι θα απαγορευτεί αυτόματα και το TikTok στις ΗΠΑ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να νομοσχέδιο να εγκριθεί από τη Γερουσία, κάτι που αναμένεται να γίνει την Τρίτη, και στη συνέχεια να υπογραφεί από τον Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος της χώρας έχει δηλώσει ότι θα υπογράψει το νόμο μόλις φτάσει στο γραφείο του.

Εφόσον γίνουν όλα τα παραπάνω, η μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, θα έχει στη διάθεσή της 9 μήνες για να βρει αγοραστή, ενώ είναι πιθανό να λάβει και μια τρίμηνη παράταση αν η διαδικασία πώλησης είναι σε εξέλιξη. Όμως, αναλυτές σημειώνουν ότι δύσκολα η ByteDance θα δεχτεί να παραδώσει έτσι απλά το TikTok. Αντίθετα, είναι πιθανό να ξεκινήσει δικαστική διαμάχη προκειμένου να αμφισβητήσει τον νόμο, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση θα στερήσει από εκατομμύρια χρήστες την ελευθερία του λόγου.

Στον απόηχο των εξελίξεων των τελευταίων ωρών, η TikTok ετοιμάζεται να απομακρύνει ένα βασικό της στέλεχος που εδρεύει στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος να πείσει την κυβέρνηση ότι η εταιρεία έχει κάνει αρκετά πράγματα που δείχνουν ότι οι σχέσεις της με την Κίνα δεν αποτελούν ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =