αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα νέα μεγάλα deals του 86χρονου Mr Zara

Τα νέα μεγάλα deals του 86χρονου Mr Zara

Μπορεί ο Amancio Ortega να είναι γνωστός σε όλο τον πλανήτη για τα Zara (το brand που ξεκίνησε ο ίδιος από το μηδέν), ωστόσο τώρα κάνει μεγάλες επενδύσεις έξω από αυτό το πεδίο.

Τροφοδοτούμενο από τα έσοδα της αυτοκρατορίας του στο χώρο της μόδας, το family office του δισεκατομμυριούχου, η Pontegadea, έχει προχωρήσει σε ένα μπαράζ συμφωνιών. Τον περασμένο χρόνο, συσσώρευσε μερίδια στο χώρο της ενέργειας αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και ξόδεψε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα παγκοσμίως.

Η Pontegadea, η οποία επιβλέπει τα μερίσματα που λαμβάνει ο Ortega από την εταιρεία που ίδρυσε πριν από σχεδόν έξι δεκαετίες, έχει αυξήσει τις επενδύσεις εκτός του κλάδου που τον μετέτρεψαν στον πλουσιότερο άνθρωπο της Ισπανίας. Καθώς οι μετοχές της μητρικής της Zara, της Inditex έχασαν σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας τους τα τελευταία πέντε χρόνια, το family office τον βοήθησε να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ακινήτων μεταξύ των κροίσων της Ευρώπης και να κάνει μερικά μεγάλα στοιχήματα σε άλλους τομείς, όλα χωρίς να πουλήσει καμία μετοχή.

Η Pontegadea, που εδρεύει στη βορειοδυτική ισπανική πόλη Arteixo, έχει επενδύσει σε κτίρια γραφείων και λιανικής πώλησης σε μεγάλες πόλεις για να εξασφαλίσει σταθερό εισόδημα, και έγινε μέτοχος σε εταιρείες όπως η Amazon. Μερικές από τις σημαντικές συμφωνίες στα ακίνητα περιλαμβάνουν το ιστορικό κτήριο Haughwout του Μανχάταν, έναν από τους ψηλότερους πύργους γραφείων του Μαϊάμι και έναν ουρανοξύστη 22 ορόφων στη Σεούλ.

Ωστόσο, αυτή η στρατηγική υποχώρησε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού και το family office διαθέτει όλο και περισσότερα κεφάλαια στην ενέργεια από τότε που απέκτησε μερίδιο στην ισπανική εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου Enagas SA το 2019. Τον περασμένο μήνα, επένδυσε ένα άγνωστο ποσό στη μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας και αγόρασε συμμετοχή σε ηλιακή μονάδα της Repsol SA για περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Amancio Ortega, ύψους 53,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παραμένει από το πλειοψηφικό του μερίδιο, αξίας περίπου 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Inditex.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − five =