αρχικηVIRALΠύργο 45 ορόφων αγόρασε ο Mr Zara

Πύργο 45 ορόφων αγόρασε ο Mr Zara

Ο Amancio Ortega, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αλυσίδας ρούχων Zara, έσπευσε να αγοράσει μια πολυτελή πολυκατοικία στο Σικάγο έναντι 232 εκατ. δολαρίων, ενισχύοντας το όλο και μεγεθυνόμενο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του στις ΗΠΑ.

Το οικογενειακό γραφείο του Ortega, ονόματι Pontegadea, απέκτησε το 727 West Madison από την κοινοπραξία της Ares Management και της F&F Realty, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, μεταδίδει το Bloomberg.

Πρόκειται για κτίριο 45 ορόφων με 492 πολυτελή διαμερίσματα, που προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο αμερικανικών ακινήτων που ανήκουν στον Ortega, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών γραφείων της Meta Platforms στο Σιάτλ και του κτιρίου Haughwout του Μανχάταν.

Με περιουσία 75 δισ. δολαρίων που βασίζεται στο μερίδιο ελέγχου του στη λιανική εταιρεία ισπανικών ενδυμάτων Inditex, ο Ortega έχει συσσωρεύσει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 18,1 δισ. ευρώ.

Ο πλουσιότερος άνδρας της Ισπανίας ξόδεψε περίπου 1 δισ. δολάρια το 2022 αγοράζοντας αποθήκες logistics στις ΗΠΑ, διαφοροποιούμενος από την παραδοσιακή εστίασή του σε χώρους γραφείων και λιανικού εμπορίου.

Ορισμένες από τις τελευταίες εξαγορές της Pontegadea περιλαμβάνουν έναν κόμβο logistics ανατολικά του Λος Άντζελες, μια αποθήκη στην Ολλανδία και ένα κτίριο γραφείων στο κεντρικό Λονδίνο.

Η Pontegadea κατέχει επίσης μερίδια σε φορείς εκμετάλλευσης υποδομών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών και σε παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων μεριδίων στον πορτογαλικό φορέα εκμετάλλευσης δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου REN-Redes Energeticas Nacionais και στην ισπανική εταιρεία μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Redeia Corporacion.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 15 =