αρχικηVIRALΠως θα ήταν ο κόσμος μας αν έλιωναν οι πάγοι- Και το δυσάρεστο σενάριο για την Ελλάδα (Χάρτες)

Πως θα ήταν ο κόσμος μας αν έλιωναν οι πάγοι- Και το δυσάρεστο σενάριο για την Ελλάδα (Χάρτες)

Μερικούς χάρτες που προκαλούν… ανησυχία, δημοσιοποίησε το National Geographic. Σε αυτές μπορούμε να δούμε το πως θα ήταν ο κόσμος μας, αν έλιωναν οι πάγοι της Γης. Και φυσικά την ίδια στιγμή θα ανέβαινε η στάθμη της θάλασσας. Με το σκηνικό σε αρκετές περιοχές να θυμίζει ταινία του Χόλιγουντ.

Στην Αμερική, πολλές πόλεις στην ανατολική ακτή όπως το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Νέα Ορλεάνη, θα εξαφανιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στην Ευρώπη, πόλεις όπως το Άμστερνταμ, οι Βρυξέλλες, η Ρίγα, το Λονδίνο και η Βενετία θα «πνιγούν», όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας.

Το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα, όπου τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου – ειδικά οι Κυκλάδες –  θα βυθιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σε σύγκριση με άλλες ηπείρους, η Αφρική θα χάσει τα λιγότερα εδάφη της. Παρόλα αυτά, η Αλεξάνδρεια και το Κάιρο θα σβηστούν από τν χάρτη λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων της Μεσογείου. Επίσης, η άνοδος της θερμοκρασίας και η ξηρασία θα μπορούσε να κάνει την ήπειρο ένα μέρος μη κατοικήσιμο.

Στην Ασία, θα εξαφανιζόταν όλο το Μπαγκλαντές και οι ακτές της Ινδίας ενώ θα πλημμύριζε μία τεράστια έκταση στην Κίνα, η οποία σήμερα κατοικείται από 600 εκατομμύρια ανθρώπους – το Πεκίνο και η Σαγκάη «σβήνονται» από τον χάρτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − four =