αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπολύονται οι τελευταίοι συντάκτες του National Geographic- Η επόμενη ημέρα του διάσημου brand

Απολύονται οι τελευταίοι συντάκτες του National Geographic- Η επόμενη ημέρα του διάσημου brand

Το National Geographic απολύει κατά πληροφορίες τους τελευταίους συντάκτες του και σύντομα δεν θα πωλείται στα περίπτερα. Οι απολύσεις αφορούν δεκαεννέα συντάκτες, σύμφωνα με την Washington Post, ενώ αρκετοί εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν την είδηση στο Twitter.

«Ήμουν τόσο τυχερός. Δούλεψα με απίστευτους δημοσιογράφους και παρουσίασα σημαντικές ιστορίες. Ήταν τιμή μου», έγραψε στο Twitter ο Craig Welch, ένας από τους πρώην πλέον ανώτερους συντάκτες του National Geographic.

Ο δημοσιογράφος Doug Main δήλωσε στο Twitter την Τρίτη: «Το National Geographic απολύει τους μόνιμους συντάκτες του, ανάμεσά τους κι εμένα».

Η συντακτική εργασία του οργανισμού στο μέλλον θα γίνεται κυρίως από εργαζόμενους freelance και λίγους editors που έχουν απομείνει στο προσωπικό, ανέφερε η Post. Το National Geographic από την πλευρά του δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι ορισμένοι συντάκτες θα παραμείνουν στο προσωπικό.

Στο πλαίσιο των μέτρων περικοπής δαπανών που έχει ανακοινώσει η μητρική εταιρεία Disney, το περιοδικό δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο στα περίπτερα στις ΗΠΑ από το επόμενο έτος, ανέφερε η εφημερίδα.

Το μέσο ενημέρωσης, που καταγράφει τον κόσμο της φύσης και την ανθρωπότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη εδώ και πάνω από έναν αιώνα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο CNN ότι θα συνεχίσει να εκδίδει μηνιαία τεύχη.

«Οι αλλαγές στο προσωπικό δεν θα αλλάξουν την ικανότητά μας να κάνουμε το έργο μας, αλλά θα μας δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία να αφηγούμαστε διαφορετικές ιστορίες και να συναντάμε το κοινό μας εκεί που βρίσκεται, στις πολλές πλατφόρμες μας», δήλωσε εκπρόσωπος του National Geographic.

«Οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι οι πρόσφατες αλλαγές θα επηρεάσουν αρνητικά το περιοδικό ή την ποιότητα της αφήγησής μας είναι απλώς λανθασμένος».

Το National Geographic δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Guardian για σχολιασμό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − three =