αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΧ. Βαφειάς: Κάποιοι λένε δεν βρίσκουν δουλειές. Ελάτε στα καράβια με μισθούς έως 15.000 ευρώ καθαρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Χ. Βαφειάς: Κάποιοι λένε δεν βρίσκουν δουλειές. Ελάτε στα καράβια με μισθούς έως 15.000 ευρώ καθαρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Για όλη του την διαδρομή, από το ξεκίνημα του μέχρι το σήμερα, μίλησε ο γνωστός επιχειρηματίας, Χάρης Βαφειάς. Ενώ παράλληλα έδωσε και τις δικές του συμβουλές σε όσους ξεκινούν σήμερα την επαγγελματική τους διαδρομή στο κομμάτι της ναυτιλίας ή σκέφτονται να κάνουν κάτι τέτοιο. Πέρα από τις σπουδές, «το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνεις είναι να μπαρκάρεις. Αν δεν μπαρκάρεις σε ένα πλοίο για να δεις τι σημαίνει πλοίο… στο γραφείο δεν μπορείς να το μάθεις αυτό το πράγμα», σημείωσε.

Ο Χάρης Βαφειάς μίλησε στο YouTube κανάλι, Soume Gr, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην έλλειψη προσωπικού στο πεδίο της ναυτιλίας. «Μην ξεχνάς ότι οι μισθοί στα καράβια είναι πάρα πολύ καλοί. Δηλαδή ο μισθός που παίρνει ένα μηχανικός ή ένας καπετάνιος σε ποντοπόρο καράβι δεν υπάρχουν στην ξηρά. Ο μηχανικός σε ένα καράβι παίρνει 12.000-13.000 ευρώ τον μήνα καθαρά. Στην Ελλάδα. Ο καπετάνιος παίρνει 15.000 ευρώ καθαρά. Να τα λέμε και αυτά γιατί ο κόσμος δεν τα ξέρει. Και σου λέει ‘δεν βρίσκουμε δουλειές καλές’. Σου λέω λοιπόν τώρα τι παίζει στα καράβια. Οι μισθοί είναι φανταστικοί. Αλλά πολύς κόσμος δεν πάει για να μην ταλαιπωρηθεί, για να μην είναι μακριά από το σπίτι του».

Ο γνωστός εφοπλιστής συνέχισε λέγοντας: «Ξέρω ανθρώπους που προτιμούν να παίρνουν 800 ευρώ και να μένουν στο σπίτι της μάνας τους, να τρώνε παστίτσιο και να πηγαίνουν κάθε απόγευμα για καφέ». Όπως εξήγησε, «δεν έχουν αυτή την σπίθα».

Ο ίδιος είπε ότι γενικά υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ο Έλληνας είναι «λίγο πιο καλοπερασάκιας». Κάνοντας την σύγκριση με άλλες εθνικότητες όπως οι Φιλιππινέζοι.

Σε ότι αφορά τις συμβουλές που θα έδινε σε ένα νέο που ξεκινά σήμερα μια οποιαδήποτε δουλειά, ο κ. Βαφειάς είπε ότι πρέπει να ασχοληθεί με αυτό στο οποίο έχει ταλέντο, γιατί αν κάνεις κάτι με το ζόρι ή δεν έχεις ταλέντο, δύσκολα θα πετύχεις. Και δεύτερον, ειδικά στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για ένα νέο παιδί, «πρέπει να καταφέρεις να ανελιχτείς με οποιονδήποτε τρόπο. Πρέπει να είσαι λίγο ruthless στην αρχή. Δεν σου λέω να σκοτώσεις ανθρώπους. Ούτε να γίνεις έμπορος ναρκωτικών. Αλλά πρέπει να είσαι ruthless και να μη μασάς. Αν μασάς και στεναχωριέσαι εύκολα, δεν κάνεις».

Όπως εξήγησε, ο ίδιος έβγαλε το πρώτο του εκατομμύριο μέσα σε 1,5 χρόνο.

Ο γνωστός επιχειρηματίας μίλησε επίσης για το αν τα χρήματα φέρνουν τελικά την ευτυχία, αλλά και τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους όταν γίνεσαι πλούσιος.

Δείτε όλη την συνέντευξη παρακάτω:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 8 =