αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΧ. Βαφειάς: Δίνουμε μισθούς από 1.500 ευρώ έως 13.000 ευρώ καθαρά, αλλά οι Έλληνες δεν έρχονται να δουλέψουν στα καράβια (ΒΙΝΤΕΟ)

Χ. Βαφειάς: Δίνουμε μισθούς από 1.500 ευρώ έως 13.000 ευρώ καθαρά, αλλά οι Έλληνες δεν έρχονται να δουλέψουν στα καράβια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από τα εμπορικά καράβια του παρουσίασε μπροστά στην κάμερα ο Χάρης Βαφειάς. Ο γνωστός εφοπλιστής μίλησε στο YouTube κανάλι του δημοσιογράφου, Βασίλη Σαρημπαλίδη. Οι δυο τους μπήκαν στο συγκεκριμένο πλοίο ενώ αυτό βρισκόταν στα ναυπηγεία Χαλκίδας για να ακολουθήσει τους προγραμματισμένους ελέγχους αλλά και επισκευές.

Ο Χάρης Βαφειάς έκανε την ξενάγηση σε όλους τους χώρους του πλοίου, εξηγώντας τι βλέπουμε στο κάθε επίπεδο. Φτάνοντας μάλιστα στον χώρο της τραπεζαρίας, ο ίδιος σχολίασε ότι «ούτε στο Hilton δεν είναι τόσο ωραία. Με τηλεοράσεις, καραόκε και θέα».

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Βαφειάς, οι Έλληνες δεν επιλέγουν να εργαστούν στα καράβια. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τους μισθούς που δίνει, απάντησε πως ο πιο απλός ναύτης παίρνει 1.500 ευρώ καθαρά, ενώ ο υψηλότερος μισθός είναι στα 13.000 ευρώ καθαρά τον μήνα. «Το πλήρωμα είναι Έλληνες ή ξένοι;» τον ρωτά ο δημοσιογράφος. «Ξένοι. Έλληνες δεν βρίσκεις. Είναι μεγάλο πρόβλημα» απάντησε ο Χάρης Βαφείας.

Στη συνέχεια της περιήγησης στο πλοίο, ο γνωστός επιχειρηματίας εξήγησε: «Πιστεύω ότι το θεωρούν δύσκολη δουλειά και ταλαιπωρία. Σου λέει ο άλλος προτιμώ να παίρνω 1.000 ευρώ και να μένω με τους γονείς μου και να πηγαίνω για καφέ και το απόγευμα να είμαι με την κοπέλα μου, από το να παίρνω τα δεκαπλάσια και να είμαι στην Κίνα, την Ινδονησία ή την Βραζιλία».

Και συμπλήρωσε: «Ενώ οι Φιλιππινέζοι που είναι πιο φτωχός λαός από εμάς, και δεν έχουν την επιλογή, δουλεύουν στη θάλασσα, βγάζουν τρελά λεφτά, δουλεύουν 10 χρόνια μαζεύοντας μεγάλη περιουσία και γίνονται στο χωριό τους οι πιο πλούσιοι».

Δείτε όλη την συνέντευξη:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − four =