αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό το βιογραφικό εξασφάλισε σε εργαζόμενο της Google μισθό 280.000 ευρώ τον χρόνο. Μπορείς να το «αντιγράψεις» (Εικόνα)

Αυτό το βιογραφικό εξασφάλισε σε εργαζόμενο της Google μισθό 280.000 ευρώ τον χρόνο. Μπορείς να το «αντιγράψεις» (Εικόνα)

Ο Sahil Gaba αν και γεννημένος στην Ινδία, κατάφερε να ακολουθήσει τον τεχνολογικό δρόμο και να βρει δουλειά σε τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ.

Είχε τελειώσει το μεταπτυχιακό και εργαζόταν ως μηχανικός λογισμικού στην Amazon, όταν ένας υπεύθυνος προσλήψεων επικοινώνησε μαζί του για συνέντευξη στην Google. Μετά από οκτώ γύρους συνεντεύξεων, έλαβε μια προσφορά για δουλειά στην Google το 2021 ως μηχανικός λογισμικού.

Αποδέχτηκε μια πρόταση της Google με αρχικό μισθό περίπου στα 300.000 δολάρια ετησίως (περίπου 280.000 ευρώ). Ήταν 29 ετών τότε.

Αν και το βιογραφικό που είχε στήσει του έφερε προσφορές εργασίας από τρεις τεχνολογικούς κολοσσούς, ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα άλλαζε κάποια πράγματα σε αυτό. Δείτε το παρακάτω.

https://i.insider.com/65ed7d236080194819fe78fe?width=800&format=jpeg&auto=webp
Ξεκινήστε με την εμπειρία, όχι τις δεξιότητες: Ο Gaba λέει στο Business Insider ότι δημιούργησε αυτό το βιογραφικό πριν αποκτήσει την πρώτη του δουλειά ”Big Tech” στην Amazon. «Εκείνη την εποχή, επειδή η εργασιακή μου εμπειρία δεν ήταν τόσο δυνατή, έβαλα τις δεξιότητες μου στην κορυφή», είπε. Θα ήταν πιο λογικό να ξεκινήσεις με την εργασιακή εμπειρία, λέει. «Θα εξακολουθούσα να θέλω να συμπεριλάβω τις δεξιότητές μου, αλλά μόνο για τους σκοπούς των λέξεων-κλειδιών» εξηγεί.

Εστίαση στο νέο: Επίσης είπε ότι θα μείωνε την έμφαση στα επιτεύγματα στο πανεπιστήμιο. «Οι διακρίσεις και τα βραβεία, είναι πολύ παλιά», είπε, συμπληρώνοντας «Πιστεύω ότι αν δεν έχεις πάρει τίποτα από αυτά πρόσφατα, μπορείς κάλλιστα να τα παρακάμψεις». Παρόμοια λογική ισχύει για τις ενότητες όπως “μαθήματα”.

Η απλότητα της γλώσσας: Όσον αφορά τα επιτεύγματα, είπε ότι τώρα θα έδινε προτεραιότητα στην εύκολη κατανόηση της γλώσσας. «Στην αρχή, θα προσπαθούσα να προσθέσω ωραία ακρωνύμια εκεί – μπορείτε να αποξενώσετε τον υπεύθυνο προσλήψεων ή τον διευθυντή προσλήψεων πολύ γρήγορα κάνοντας αυτό», είπε.

Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θα κρατούσε το ίδιο.

Ενότητα Εκπαίδευσης: «Έχω δουλέψει αρκετά σκληρά για όλα αυτά τα πτυχία, αλλά ξέρω ότι στο πλαίσιο της δουλειάς που αναζητώ, αυτά τα πτυχία δεν είναι τόσο σημαντικά», εξηγεί ο Gaba. Έβαλε την εκπαίδευσή του στη δεξιά πλευρά της σελίδας, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να διαβάζουν από αριστερά προς τα δεξιά και επομένως θα έβλεπαν πρώτα την πιο σχετική ενότητα.

Χόμπι: Είπε ότι θα διατηρούσε επίσης την ενότητα που ονομάζεται “ενδιαφέροντα” επειδή… σπάει τον πάγο στις συνεντεύξεις. Ένα τέτοιο θέμα μπορεί να ανοίξει μια συζήτηση και να είναι μια θερμή αρχή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =