αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟ Κωνσταντίνος Λαζαρίδης δουλεύει για δύο εταιρείες σε Ελβετία και Ολλανδία, από το σπίτι του στην Ελλάδα

Ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης δουλεύει για δύο εταιρείες σε Ελβετία και Ολλανδία, από το σπίτι του στην Ελλάδα

Ναι, μπορείς να δουλεύεις remote για εταιρείες του εξωτερικού, από το σπίτι σου στην Ελλάδα. Όλο και περισσότεροι μπαίνουν σε αυτό το… remote επαγγελματικό μονοπάτι. Ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης δουλεύει για δύο εταιρείες σε Ελβετία και Ολλανδία, από το σπίτι του στην Ελλάδα.

Ο ίδιος μιλά τώρα στο It’s Possible, και εξηγεί πως μπορεί να βρει κάποιος μια τέτοια θέση εργασίας, τι τεχνολογικός εξοπλισμός χρειάζεται, αλλά και τι μισθούς δίνουν οι ξένες εταιρείες.

Πως ξεκινήσατε να δουλεύετε εξ’ αποστάσεως για εταιρίες του εξωτερικού; Και σε ποια γεωγραφική τοποθεσία είναι η βάση σας αυτή τη στιγμή;

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και λόγω της ενασχόλησης μου με τον αθλητισμό, μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω εξ’αποστάσεως σε ένα αθλητικό πρότζεκτ κάνοντας την δουλειά ενός Data Entry υπαλλήλου για μια ελληνική εταιρεία.

Αυτή ίσως, ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα πως με τις κατάλληλες δεξιότητες, αυτό το μέχρι πρότινος “ξένο” μοντέλο εργασίας, θα μπορούσε να γίνει η μόνιμη δουλειά μου, επιτρέποντας μου να περνάω περισσότερο χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια μου αλλά και να ταξιδεύω, που ανέκαθεν με ενθουσίαζε.

Για τους επόμενους μήνες, βάση μου θα αποτελέσει η Θεσσαλονίκη, η πόλη που μεγάλωσα.

Σε τι εταιρίες του εξωτερικού δουλεύετε remote αυτή τη στιγμή;

Αυτή τη στιγμή απασχολούμαι εδώ και 2μιση χρόνια, ως Business Development Manager στην Ολλανδικη εταιρεία, με βάση το Άμστερνταμ, Leadhq, αντικείμενο της οποίας είναι η βελτιστοποιηση των commercial και sales processes των εταιρειών, από το Μάρκετινγκ έως την αυτοματοποιηση καθηκόντων.

Τα τελευταία δύο χρόνια επίσης εργάζομαι ως Managing Director ενός ελβετικου ομίλου, της Arclif Group, με έδρα τη Ζυρίχη, που ασχολείται με την ίδρυση και εδραίωση νέων επιχειρήσεων αλλά και την επένδυση σε μοναδικες ιδέες και πρότζεκτ.
Πως μπορεί κάποιος/α που διαμένει στην Ελλάδα να βρει μια τέτοια θέση;

Κάτι που με βοήθησε πραγματικά στο να δουλέψω σε μια τέτοια θέση και να ξεκολλήσω από το να λαμβάνω αρνητικές απαντήσεις ξένων εταιρειών, ήταν η ανανέωση του βιογραφικού μου. Πιστεύω πως είναι ένας τομέας που στη χώρα μας έχει μείνει λίγο πίσω.

Το βιογραφικό, είναι η πρώτη εικόνα μας στον εργοδότη, και θεωρώ πολύ σημαντικό να είναι επαγγελματική και up-to-date.

Σε επέκταση αυτού, η παρακολούθηση online courses και σεμιναρίων σχετικών με το επάγγελμα μας, όχι μόνο θα αποτελέσουν σημαντικές προσθήκες στο βιογραφικό μας, αλλά θα μας δώσουν και τις ανάλογες δεξιότητες.

Αφότου γίνουν τα παραπάνω, πλατφόρμες όπως το LinkedIn, προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία εταιρειών και ευκαιριών που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει και να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα, από τη βάση που θα επιλέξει.

Τι τεχνολογικός εξοπλισμός είναι απαραίτητος για να δουλέψεις με τέτοιον τρόπο;

Για να δουλέψει κάποιος remote, δεν είναι πολλά αυτά που χρειάζεται. Ένα Laptop ή υπολογιστής, και μια σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, ο καθένας κάνει τις προσθήκες που θα κάνουν τη καθημερινότητα του ευκολότερη, και αποδοτικότερη.

Πως είναι οι μισθοί σε σύγκριση με αυτούς που δίνουν οι Ελληνικές εταιρίες;

Η αλήθεια είναι πως οι διαφορές είναι αισθητές, κυρίως με τις βόρειες χώρες.

Για παράδειγμα, όταν ένας υπάλληλος στην Ελλάδα βγάζει περίπου 4-6€/ώρα, μια remote εργασία στην Ολλανδία δίνει 20-25€, ενώ στην Ελβετία το ποσό ξεκινάει από 40€, με τις εταιρείες να είναι πολύ πιο πρόθυμες να ανταμείψουν την παραγωγικότητα σου με μια αύξηση ή προαγωγή.

Παράλληλα εργάζεστε και ως freelancer. Πως είναι αυτός ο επαγγελματικός συνδυασμός και πως καταφέρνετε να διαχειριστείτε τα ωράρια;

Σίγουρα και η καθημερινότητα ενός freelancer, δεν παύει να είναι απαιτητική.

Ωστόσο, με μια καλή διαχείριση, και με την ευελιξία που μου δίνουν τα παραπάνω, μπορώ να έχω στη διάθεση μου μερικές επιπλέον παραγωγικές ώρες τις οποίες διοχετεύω σε αυτό το κομμάτι της καριέρας μου.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κάτε Χανιώτη δουλεύει remote από το σπίτι της στου Γκύζη για εταιρία στο Ντουμπάι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − fourteen =