αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ακόμα κι αν είσαι εσωστρεφής

Τέσσερα τρικ για να δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ακόμα κι αν είσαι εσωστρεφής

Τα γραφεία είναι φτιαγμένα… για άβολες συναντήσεις: Πρέπει να είστε χαλαροί, επαγγελματίες και ευγενικοί.

Γνωρίζοντας πώς να πλοηγηθείτε σε αυτές τις σύντομες και ελαφρώς άβολες συζητήσεις, αυτό μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την καριέρα σας, λέει η workplace expert, Henna Pryor. Ένας σημαντικός λόγος που οι άνθρωποι δεν παίρνουν προαγωγές – ή δεν φτάνουν στην “αιχμή της επιτυχίας” – είναι επειδή αποφεύγουν τη δυσφορία, λέει στο CNBC.

Το να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας μπορεί να είναι τρομακτικό, ειδικά για τους εσωστρεφείς ή τους Gen Zers που έχουν περάσει ελάχιστο χρόνο στα γραφεία ,μετά την πανδημία του Covid-19.

Εδώ είναι 4 τρικ για να δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ακόμα κι αν είσαι εσωστρεφής.

Βρείτε συμμάχους

Δεν χρειάζεται να χτίσετε την αυτοπεποίθηση σας μόνοι σας. Βρείτε ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν και να σας δώσουν feedback.

Θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε λιγότερο αμήχανα μιλώντας μπροστά σε άλλους ανθρώπους και θα σας βοηθήσει να ενσωματώνεται τις απόψεις σας πιο φυσικά στις συζητήσεις.

Συμμετοχή

Αντί να προσηλώνετε στις νίκες και τις ήττες, η Pryor προτείνει να γιορτάσετε τις προσπάθειες σας. Κάντε τη συμμετοχή σε συζητήσεις σαν παιχνίδι: Κάθε φορά που συνεισφέρετε σε μια συνάντηση, σχεδιάστε ένα αστέρι στις σημειώσεις σας. Εάν έχετε μια δύσκολη συνομιλία με έναν συνάδελφο ή ανώτερο, βάλτε ένα αυτοκόλλητο στο πλάνο σας.

Ο στόχος: Να συγκεντρώσετε περισσότερα αστέρια και αυτοκόλλητα και να παρακολουθείτε πόσο συχνά βάζετε τον εαυτό σας εκεί έξω.

Η προσπάθεια έναντι της τελειότητας θα σας βοηθήσει να νιώσετε ότι προοδεύετε, λέει η Pryor. Μην ανησυχείτε αν οι συνομιλίες σας φαίνεται ότι σταματούν – η εξάσκηση θα αυξήσει τελικά την αυτοπεποίθησή σας.

Σημειώστε τις μικρές σας νίκες

Δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι τον Ιανουάριο για να μιλήσετε για την πρόοδό σας με το αφεντικό σας, λέει η Pryor: Μπορείτε να το πείτε στο αφεντικό σας κάθε φορά που επιτυγχάνετε οποιονδήποτε στόχο, μεγάλο ή μικρό.

«Αν νιώθεις ότι είναι πολύ καυχησιάρικο να πας στο αφεντικό σου στο τέλος της εβδομάδας και να πεις: «Κοιτάξτε όλα αυτά τα ωραία πράγματα που έκανα αυτή την εβδομάδα», μπορείτε να δημιουργήσετε ένα email για τον εαυτό σας», λέει. «Πείτε: Γεια αφεντικό, θέλω απλώς να μοιραστώ μερικά από τα εμπόδια που ξεπεράσαμε αυτή την εβδομάδα».

Με αυτόν τον τρόπο, όταν έρθει η ώρα να ζητήσετε αύξηση, έχετε ήδη την τεκμηρίωση και απλώς θα συνοψίσετε προηγούμενες συνομιλίες.

Αγκαλιάστε… το άβολο

Με την στροφή στην απομακρυσμένη και υβριδική εργασία, πολλοί εργαζόμενοι έχασαν τον «κοινωνικό τους μυ» και χρειάζονται απλώς εξάσκηση στην αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους, λέει η Pryor.

Οι ενήλικες αισθάνονται πιο κοινωνικά ανήσυχοι και είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα να δημιουργήσουν σχέσεις από την έναρξη της πανδημίας, όπως δείχνουν μελέτες. Και ακόμη και στο καλύτερο σενάριο, οι άνθρωποι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εξακολουθούν να αισθάνονται κοινωνικά άβολα κατά καιρούς.

«Αν κάποιος δεν έχει… ένα ραβδί που το κουνά για να εξαλείψει κάθε αβεβαιότητα από τη ζωή του – και μπορεί να προβλέψει κάθε ενέργεια και αντίδραση κάθε ανθρώπου που συναντά – τότε θα βιώσει αυτό το συναίσθημα», λέει η Pryor.

Ξεκινήστε από τα μικρά: Δεσμευτείτε να κρατάτε το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας κατά τη διάρκεια της βόλτας με το ασανσέρ ή στις ουρές ταμείου στο σούπερ μάρκετ και κρατήστε τον εαυτό σας ανοιχτό στο να κάνετε επαφές με άλλους.

Δεν πειράζει να τα μπερδεύεις — όλοι το κάνουν. Η Pryor αναφέρει την ηθοποιό Τζένιφερ Λόρενς, η οποία σκόνταψε με το φόρεμά της τρέχοντας τις σκάλες για να λάβει το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 2013.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − fifteen =