αρχικηVIRALΈνας υπερυπολογιστής έδωσε την απάντηση για το πότε θα εξαφανιστεί ο άνθρωπός από την Γη

Ένας υπερυπολογιστής έδωσε την απάντηση για το πότε θα εξαφανιστεί ο άνθρωπός από την Γη

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πότε θα έρθει το τέλος του ανθρώπου πάνω στην Γη. Άλλωστε… τίποτα δεν κρατάει για πάντα.

Αλλά πότε θα έρθει το τέλος μας; Ένας υπερυπολογιστής έκανε μια νέα προσομοίωση. Όπως προβλέπει λοιπόν, θα τελειώσουμε ως είδος σε περίπου 250 εκατομμύρια χρόνια. Αν δεν κάνουμε κάτι για να αποτρέψουμε την κλιματική αλλαγή.

Η προσομοίωση πραγματοποιήθηκε σε έναν υπερυπολογιστή με τη χρήση διαφόρων δεδομένων που σχετίζονται με το κλίμα και τη χημεία των ωκεανών της Γης, καθώς και με την κατάσταση των τεκτονικών πλακών και τη βιολογία. Το τελικό συμπέρασμα που εξήγαγε ο υπερυπολογιστής είναι ότι μέσα σε 250 εκατομμύρια χρόνια, η ατμόσφαιρα της Γης θα είναι τόσο γεμάτη από διοξείδιο του άνθρακα που σε συνδυασμό με τη θερμότητα του Ήλιου, θα κάνει τη Γη να μην είναι πλέον σε θέση να συντηρήσει πολλές μορφές ζωής, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου.

Το τέλος της ανθρωπότητας θα έρθει πιθανότατα εξαιτίας της διαμόρφωσης ενός κλίματος όπου θα είναι σχεδόν αδύνατο να καλλιεργηθεί τροφή.

Επίσης αναμένεται να δούμε εκτεταμένες θερμοκρασίες μεταξύ 40 και 50 βαθμών Κελσίου, οι οποίες θα επιδεινώνουν την κατάσταση λόγω και των πολύ υψηλών επιπέδων υγρασίας που θα καταστήσουν τη Γη ανυπόφορη για την πλειοψηφία των ειδών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 9 =