αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ ιδρυτής του Reddit εξηγεί γιατί είπε «όχι» σε πρόταση εξαγοράς από την Google όταν ήταν 22 ετών

Ο ιδρυτής του Reddit εξηγεί γιατί είπε «όχι» σε πρόταση εξαγοράς από την Google όταν ήταν 22 ετών

Ποιος δεν θα ήθελε να εξαγοραστεί από έναν κολοσσό σαν την Google; Ο Alexis Ohanian μάλλον όχι. Ο ίδιος και ο Steve Huffman ήταν και οι δύο 22 ετών και είχαν μόλις πρόσφατα αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια όταν η Google προσφέρθηκε να αγοράσει τη νέα τους εταιρεία — τον ιστότοπο που ονομάζεται Reddit. Ο Ohanian και ο Huffman είχαν συγκεντρώσει 82.000 $ χρηματοδοτήσεων έως εκείνο το σημείο και κέρδισαν την εμπιστοσύνη του Chris Sacca, ενός απο τους επικεφαλής της εταιρίας.

Αλλά η πιθανή εξαγορά το 2005 δεν έγινε.

Το Σάββατο, ο Ohanian εξήγησε το γιατί στο Instagram, λέγοντας ότι η πρώιμη απόφαση του Reddit να απορρίψει την Google εν τέλει εξαρτήθηκε από το εύρος της προσφοράς και τα σχέδια της Google για το Reddit στο ευρύτερο οικοσύστημά της.

Ο Sacca μετέφερε τον Ohanian και τον Huffman, που ήταν οι μόνοι δύο άνθρωποι που εργάζονταν στο Reddit εκείνη την εποχή, στα κεντρικά γραφεία της Google. Τους σύστησε στους ανθρώπους της εταιρείας και τους έβαλε να φάνε στην καφετέρια της Google.

Ο Ohanian παραδέχεται ότι από τότε η Google ήταν ένας κολοσσός. «Υπήρχαν πολλές εταιρείες που ήθελαν να είναι σαν την Google και ήταν δελεαστικό».

Στο τέλος της ημέρας, η προσφορά της Google δεν ήταν «τόσο σημαντική» και ουσιαστικά ήταν μια acqui-hire ή ένας τρόπος για να φέρουν τον Ohanian και τον Huffman ως υπαλλήλους της Google, σύμφωνα με τον Ohanian.

Η Google ήθελε να συνδυάσει το Reddit με το YouTube, στο οποίο η Google σκόπευε να φέρει στη σειρά των προϊόντων της εκείνη την εποχή. Και να εντάει το Reddit τα σχόλια στο YouTube.

«Φανταστείτε το λοιπόν», είπε ο Ohanian. «Τα σχόλια του YouTube θα μπορούσαν να ήταν σχόλια στο Reddit».

Το Reddit έχει αναπτυχθεί αλματωδώς από το 2005. Η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο τον Μάρτιο με αποτίμηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και το Reddit μπορεί να είχε αρχικά απορρίψει την προσφορά της Google για εξαγορά, η σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών παραμένει ισχυρή. Η Reddit υπέγραψε συμφωνία 60 εκατομμυρίων δολαρίων με την Google τον Φεβρουάριο, η οποία επιτρέπει στην Google να εκπαιδεύει το AI της στο περιεχόμενο του Reddit.

Η επισκεψιμότητα του Reddit έχει σχεδόν τριπλασιαστεί μέσα σε οκτώ μήνες, πηγαίνοντας από τις 132 εκατομμύρια επισκέψεις τον Αύγουστο του 2023 στις 346 εκατομμύρια προβλεπόμενες αυτόν τον μήνα.

Ο Ohanian παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Reddit το 2020.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 4 =