αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑLive εικόνα: Η εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της SpaceX στο διάστημα

Live εικόνα: Η εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της SpaceX στο διάστημα

Σήμερα είναι μια μεγάλη στιγμή για την SpaceX. Αλλά και ένα νέο βήμα για την ανθρωπότητα προς την εξερεύνηση του διαστήματος. Η SpaceX θα πραγματοποιήσει την εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της. Ένας πύραυλος Falcon 9 θα μεταφέρει δύο αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Μέσα στην ειδική κάψουλα Crew Dragon θα βρίσκονται οι αστροναύτες Μπομπ Μπένκερ και Νταγκ Χάρλι. Θα παραμείνουν στον ISS για ένα χρονικό διάστημα 1-4 μηνών προτού επιστρέψουν με το Crew Dragon στη Γη.

Η εκτόξευση θα γίνει από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στις ΗΠΑ, στις 23:33 ώρα Ελλάδας. Και μπορείτε να την παρακολουθήσετε live μέσα από το παρακάτω κανάλι. Πιο πριν μπορείτε να δείτε ζωντανά όλη την προετοιμασία μέχρι την εκτόξευση.

Η εκτόξευση θα γίνει από την ιστορική πλατφόρμα 39Α, η οποία έχει παραχωρηθεί από τη NASA στην SpaceX. Από αυτή είχαν απογειωθεί ο Νιλ Αρμστρονγκ και η πλειοψηφία των αποστολών του προγράμματος «Απόλλων» για τη Σελήνη.

Σημειώνεται ότι η SpaceX είναι η ιδιωτική εταιρία που ίδρυσε το 2002 ο διάσημος επιχειρηματίας, Elon Musk. Και μάλιστα δέχτηκε αρκετή αμφισβήτηση μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα όμως είναι εδώ για να κάνει το νέο «μεγάλο βήμα».

UPDATE: Η σημερινή εκτόξευση ακυρώθηκε, λόγω καιρικών φαινομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =