αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ τρόπος για να ανακαλύψεις ένα password πίσω από τις τελείες, σε μερικά δευτερόλεπτα

Ο τρόπος για να ανακαλύψεις ένα password πίσω από τις τελείες, σε μερικά δευτερόλεπτα

Πολλοί κάνουμε αυτό το λάθος: Όταν εισάγουμε τον κωδικό και το username μας για να μπούμε σε μια πλατφόρμα, αποθηκεύουμε τα στοιχεία στον browser. Έτσι ώστε να μην τα εισάγουμε πάλι τις επόμενες φορές που θα θελήσουμε να κάνουμε την ίδια ενέργεια. Στην συνέχεια ο «κρυφός» κωδικός μας φαίνεται ως τελείες, στο σχετικό πεδίο.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι με αυτή την πρακτική μπορεί κάποιος άλλος χρήστης πολύ εύκολα να «αρπάξει» τον κωδικό μας. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ για κωδικούς άλλων χρηστών, αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.

Επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο της υπηρεσίας που εισέρχεστε με password. Επιλέξτε το πεδίο password (με διπλό κλικ στο πεδίο με το mouse) και κάντε δεξί κλικ. Επιλέξτε Επιθεώρηση στοιχείου και θα δείτε να ενεργοποιείται ο Web editor στο κάτω μέρος του παραθύρου του browser, στην γραμμή κώδικα που αφορά το password που εμφανίζεται με τελείες. Εκεί, θα διακρίνετε ότι ο τύπος του πεδίου ορίζεται ως type=«password». Μπορείτε να επέμβετε και να γράψετε εκεί «text» στη θέση της λέξης password. Πατώντας enter θα δείτε τον κωδικό πίσω από τις τελείες να αποκαλύπτεται.

Φυσικά έτσι μπορείτε να πάρετε τον κωδικό και στην συνέχεια να μπείτε στο account από οποιονδήποτε υπολογιστή ή φορητή συσκευή. Χωρίς ο κάτοχος του λογαριασμού να καταλάβει τίποτα.

Για αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί που αποθηκεύουμε τους κωδικούς μας. Ειδικά αν πρόκειται για συσκευές στις οποίες έχουν πρόσβαση και άλλα άτομα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =