αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ SpaceX κατασκευάζει νέο δίκτυο κατασκοπευτικών δορυφόρων για τις ΗΠΑ

Η SpaceX κατασκευάζει νέο δίκτυο κατασκοπευτικών δορυφόρων για τις ΗΠΑ

Η SpaceX κατασκευάζει δίκτυο εκατοντάδων κατασκοπευτικών δορυφόρων στο πλαίσιο απόρρητης σύμβασης με υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, ανέφεραν πέντε στο Reuters, καταδεικνύοντας την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της διαστημικής εταιρείας του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ και των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Το δίκτυο κατασκευάζεται από τη μονάδα Starshield της SpaceX στο πλαίσιο σύμβασης 1,8 δισ. δολαρίων που υπογράφηκε το 2021 με το National Reconnaissance Office (NRO), υπηρεσία πληροφοριών που διαχειρίζεται κατασκοπευτικούς δορυφόρους, ανέφεραν οι πηγές.

Τα σχέδια δείχνουν την έκταση της εμπλοκής της SpaceX στις δραστηριότητες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού και δείχνουν επίσης ότι το Πεντάγωνο είναι διατεθειμένο να επενδύσει περισσότερο σε τεράστια δορυφορικά συστήματα σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη που στοχεύουν στην υποστήριξη των επίγειων δυνάμεων.

Οι πηγές σημείωσαν ότι αν πετύχει, το πρόγραμμα θα προωθήσει σημαντικά την ικανότητα της κυβέρνησης και του στρατού των ΗΠΑ να εντοπίζουν γρήγορα πιθανούς στόχους σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο.

Το συμβόλαιο σηματοδοτεί την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ σε μια εταιρεία της οποίας ο ιδιοκτήτης συγκρούστηκε με την κυβέρνηση Μπάιντεν, ανέφεραν οι πηγές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =