αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑν δεν σου μένουν ποτέ χρήματα στο τέλος του μήνα, τότε κόψε αυτές τις 7 κακές συνήθειες

Αν δεν σου μένουν ποτέ χρήματα στο τέλος του μήνα, τότε κόψε αυτές τις 7 κακές συνήθειες

Επειδή είμαστε σίγουροι ότι θα έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές που πηγαίνουν τα χρήματά σας, εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε ποιες είναι οι κακές συνήθειες που έχετε και δεν σας μένει τίποτα στην τράπεζα στο τέλος του μήνα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα περισσότερα νοικοκυριά σπαταλούν άσκοπα το 10-15% του εισοδήματός τους μηνιαίως.

Δείτε ποια είναι τα «λάθη» που κάνετε και προσπαθήστε να τα αποφεύγετε από εδώ και στο εξής.

Χρησιμοποιείτε ATM τραπεζών που δεν είναι η δική σας Αν δεν γνωρίζετε ότι μια οποιαδήποτε τράπεζα που δεν είναι η δική σας, σας χρεώνει για να βγάλετε χρήματα από αυτήν, ήρθε η ώρα να το μάθετε. Είναι φορές που βιάζεστε ή η τράπεζά σας δεν βρίσκεται στον δρόμο σας και εσείς παρόλα αυτά χρειάζεστε μετρητά. Σας φαίνεται ότι μερικά ευρώ παραπάνω που σας χρεώνει η κάθε τράπεζα δεν είναι πολλά αλλά στην πραγματικότητα είναι.

Δεν δίνετε μεγάλη σημασία στα ρέστα Ας πούμε ότι παίρνετε ένα ταξί και ο ταξιτζής σας δίνει ρέστα μερικά λεπτά. Τι κάνετε με αυτά; Μήπως τα πετάτε στην τσάντα σας; Ή μήπως δεν τους δίνετε την αξία που τους πρέπει. Βάζοντας όλα τα ρέστα σας που είναι σε ψιλά σε έναν κουμπαρά θα διαπιστώσετε πως στο τέλος του χρόνου θα έχετε μαζέψει αρκετά χρήματα μόνο από αυτά.

Καθυστερείτε να πληρώνετε τις οφειλές σας Μπορεί οι προσαυξήσεις που σας γίνονται να σας φαίνονται μηδαμινές αλλά λίγο εδώ λίγο εκεί μαζεύονται αρκετά χρήματα που τελικά ξοδεύετε χωρίς λόγο. Φροντίζετε να μην καθυστερείτε τις οφειλές σας ιδίως αν ο λόγος που το κάνετε είναι από αμέλεια και όχι από οικονομικές δυσκολίες.

Αγοράζετε διάσημες μάρκες Το ότι ένα προϊόν είναι πολυδιαφημισμένο δεν σημαίνει πως είναι και καλύτερο ποιοτικά από κάποιο αντίστοιχο που δεν έχει διαφημιστεί τόσο. Προτιμάτε προϊόντα που δεν είναι πανάκριβα -μιλάμε κυρίως για ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ- και καλύπτουν τις ανάγκες σας.

Πίνετε εμφιαλωμένο νερό Μπορεί κάποιοι να λένε ότι είναι καλύτερο από το νερό της βρύσης αλλά ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που αμφισβητούν την ποιότητά τους λόγω του ότι συσκευάζονται σε πλαστικά μπουκάλια που κανείς δεν γνωρίζει αν και για πόσο έχουν μείνει εκτεθειμένα σε μη ασφαλής συνθήκες.

Αφήνετε φαγητό να χαλάσει Έρευνες έχουν δείξει ότι στις ΗΠΑ μόνο κάθε χρόνο ξοδεύονται πάνω από 50 δισεκατομμύρια κιλά φαγητού τα οποία κοστίζουν 160 εκατομμύρια δολάρια. Αποφασίστε να μην σπαταλάτε φαγητό στο δικό σας σπίτι φροντίζοντας να αγοράζετε μόνο τρόφιμα τα οποία καταναλώνετε. Επίσης πριν τα αγοράσετε τσεκάρετε την ημερομηνία λήξης τους.

Αγοράζετε ακριβούς καφέδες Οι καφέδες-υπερπαραγωγές με τις πολλές θερμίδες -λόγω αφρόγαλα, σαντιγί και διαφόρων σιροπιών- κοστίζουν πολύ ακριβά. Μάλιστα έρευνα έχει δείξει ότι ένας μέσος Αμερικανός ξοδεύει γύρω στα 20 ευρώ την εβδομάδα σε τέτοιου είδους καφέδες. Αυτό σημαίνει πως αν κρατήσετε αυτά τα χρήματα σε ένα μόνο χρόνο για έχετε βάλει στην άκρη 1000 ευρώ.

Πηγή: spirossoulis.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + nineteen =