αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑGoalcast.com: Αυτά είναι τα 5 soft skills που θα σε βοηθήσουν να γίνεις περιζήτητος στην αγορά εργασίας του 2019

Goalcast.com: Αυτά είναι τα 5 soft skills που θα σε βοηθήσουν να γίνεις περιζήτητος στην αγορά εργασίας του 2019

Μπορεί να θεωρείς ότι αυτό που μετρά περισσότερο για να βρεις τη θέση εργασίας που τόσο θέλεις, είναι δεξιότητες όπως η γραφή κώδικα ή η διαχείριση προγραμμάτων γραφείου. Ενώ αυτά παίζουν τον ρόλο τους, φαίνεται ότι στην εποχή μας αυτό που μπορεί να σε ξεχωρίσει από τη μάζα είναι τα soft skills.

Πρόκειται για «μαλακές δεξιότητες» τις οποίες πολλοί υποψήφιοι παραβλέπουν, ωστόσο από την άλλη μεριά τις ζητούν οι εργοδότες. Αν θέλεις λοιπόν να είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνεις το «ματσάρισμα» και να πάρεις την θέση εργασίας, πρέπει να έχεις soft skills. Το αμερικανικό Goalcast.com κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει 5 soft skills που θα σε βοηθήσουν να γίνεις περιζήτητος στην αγορά εργασίας του 2019.

1# Υπευθυνότητα. Ένα καλός leader (και ένας εργαζόμενος) πρέπει να είναι υπεύθυνος για την εργασία και τα tasks που πρέπει να βγάλει σε πέρας. Αυτό δείχνει ότι ενδιαφέρεσαι για τα αποτελέσματα και για το μέλλον την εταιρίας που εργάζεσαι.

2# Leadership. Ακόμη και αν δεν είστε σε ηγετικό ρόλο, οι δεξιότητες ηγεσίας μπορούν να σε βοηθήσουν να εκτελείς καλύτερα την εργασία σου. Ενώ παράλληλα θα εμπνεύσεις και τους γύρω σου, για να γίνουν και αυτοί καλύτεροι.

3# Επικοινωνία. Ένα soft skill πολλοί παραβλέπουν. Κι όμως οι περισσότεροι εργοδότες θέλουν να βρουν εργαζομένους που είναι επικοινωνιακοί. Στον προφορικό και τον γραπτό λόγο. Πέρα από το να μιλάς, φρόντισε να είσαι και καλός ακροατής. Για να κατανοείς αυτά που σου λέει ο άλλος και να κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις στη συνέχεια.

4# Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ). Το EQ είναι μια από τις πιο αφηρημένες δεξιότητες σε αυτόν τον κατάλογο, αλλά βασικά αναφέρεται στην ικανότητα κατανόησης των δικών σας συναισθημάτων- ένας παράγοντας που μας επηρεάζει στη λήψη αποφάσεων. Όταν πχ είσαι αγχωμένος ή θλιμμένος, δεν μπορείς εύκολα να λάβεις καλές αποφάσεις. Κατανόησε τα συναισθήματα σου, και φρόντισε να μην παρασύρεσαι σε λάθος δρόμους.

5# Επίλυση προβλημάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εστιάσεις μόνο… στα μεγάλα προβλήματα του κόσμου. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, που θα προκύψει απρόοπτα. Και θα κάνεις την ημέρα στο γραφείο να μην είναι «άλλη μια ημέρα στο γραφείο». Να είσαι έτοιμος να δράσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =