αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜην αφήνεις αυτά τα 4 πράγματα να ελέγχουν την ζωή σου

Μην αφήνεις αυτά τα 4 πράγματα να ελέγχουν την ζωή σου

Νιώθετε ότι η ζωή σας ξεφεύγει από τον έλεγχο; Ή νιώθετε ποτέ ότι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε τον έλεγχό… είναι να μην αλλάξετε τίποτα; Ίσως νιώθετε πίεση να διατηρήσετε ένα status quo ή να ακολουθήσετε άλλους κανόνες για να ελέγξετε τη ζωή σας;

Αυτό συμβαίνει συχνά επειδή υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία επιτρέπετε να αναλάβουν… το τιμόνι. Στην πραγματικότητα, εσείς θα πρέπει να έχετε τον τελευταίο λόγο! Μην αφήνετε αυτά τα 4 πράγματα να ελέγχουν τη ζωή και τη μελλοντική σας ευτυχία.

1. Οι απόψεις των άλλων

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό στις απόψεις των άλλων. Θέλουμε την αποδοχή και την έγκριση των ανθρώπων γύρω μας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα επειδή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας έχουν ανοίξει σε μια συνεχή εισροή εξωτερικών απόψεων. Κάθε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τραβάει την προσοχή και μπορεί να σας κάνει να χάσετε την αίσθηση του τι έχει σημασία καθώς κυνηγάτε τα «likes» και τα σχόλια.

Δεν είναι ασυνήθιστο να επιθυμούμε αυτήν την εξωτερική επιβεβαίωση, ακόμα κι αν δεν είναι η πιο υγιεινή.

2. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε αυτή τη στιγμή

Ο καθένας περνάει από πολλά στάδια και φάσεις στη ζωή του. Κάθε ένα που περνάτε μπορεί να φαίνεται τόσο αληθινό που αρχίζετε να πιστεύετε ότι είναι μόνιμο. Χάνεις την ελπίδα σου και σταματάς να σκέφτεσαι ένα καλύτερο μέλλον.

Αντί να κάνετε βήματα για να βελτιώσετε την κατάστασή σας, παραμένετε στατικοί. Ξεχνάς ότι αυτό είναι μόνο ένα κεφάλαιο της ζωής σου και ότι πρέπει να γυρίσεις τις σελίδες για να φτάσεις σε περισσότερα! Ακόμα καλύτερα, είναι μια ιστορία που μπορείς να γράψεις. Γιατί να περιμένεις;

3. Οι αυτοπεριοριστικές πεποιθήσεις

Οι συγκεκριμένες πεποιθήσεις είναι σκέψεις που σχετίζονται με την αυτοεκτίμηση και την έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σας. Δυστυχώς, πολλές από αυτές τις πεποιθήσεις είναι υποσυνείδητες. Αυτό σημαίνει ότι οι πεποιθήσεις είναι έμφυτες και θαμμένες στη νοοτροπία σας. Ελέγχουν τη ζωή σου χωρίς καν να ξέρεις ότι υπάρχουν και ότι σε πληγώνουν. Αυτές οι ασυνείδητες πεποιθήσεις μπορεί να προέρχονται από:

· Κακές εμπειρίες του παρελθόντος

Πολλές βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις προέρχονται από κάπου, κυρίως από την παιδική ηλικία ή από καταχρηστικές ή τοξικές καταστάσεις. Εξάλλου, κανείς δεν έρχεται στον κόσμο νομίζοντας ότι δεν είναι καλός. Αυτές οι ιδέες πρέπει να διδαχθούν και να επιβληθούν, άρα από κάπου προέρχονται!

· Αρνητικούς Κύκλους

Οι επαναλαμβανόμενοι κύκλοι αρνητικών συναισθημάτων και αρνητικής αυτο-ομιλίας ενισχύουν τις αυτοπεριοριζόμενες πεποιθήσεις. Ελέγχουν τη ζωή σας θολώνοντας τη σκέψη σας και κρατώντας σας κολλημένους σε κακές σκέψεις και άσχημα συναισθήματα. Αυτά τα συναισθήματα είναι ανθυγιεινά όταν κυριαρχούν και μειώνουν την πιθανότητα της θετικότητας.

4. Τα λάθη του παρελθόντος

Τα λάθη που έχετε κάνει στο παρελθόν σας μπορεί να είναι βαρίδια. Και δεν είναι αυτά που πρέπει απαραίτητα να «ξεχάσεις». Άλλωστε, κάθε λάθος είναι μια ευκαιρία για μάθηση και ανάπτυξη! Αλλά υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο να χρησιμοποιείτε τα λάθη σας ως μαθήματα και να τους επιτρέπετε να ελέγχουν τη ζωή σας.

Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Αν συνεχίζει να σας στοιχειώνει μέχρι σήμερα, δεν σε αφήνει να πας μπροστά. Και αν καταστρέφει τη μελλοντική σας ευτυχία, τότε κρατιέται σε ανθυγιεινό βαθμό! Το παρελθόν σας δεν πρέπει να είναι σημαντικός παράγοντας για το πού θέλετε να πάει το μέλλον σας. Αλλιώς, χάνετε χρόνο, προσπάθειες, ενέργεια και τη ζωή σας. Δεν μπορείτε να επιστρέψετε και να αλλάξετε αυτό που συνέβη, τελικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =