αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 5 soft skills που πρέπει να βάλεις στο βιογραφικό σου για να ξεχωρίσεις από την μάζα, σύμφωνα με το Linkedin

Τα 5 soft skills που πρέπει να βάλεις στο βιογραφικό σου για να ξεχωρίσεις από την μάζα, σύμφωνα με το Linkedin

Ζούμε σε μια απρόβλεπτη εποχή. Αρκετοί είναι αυτοί που αναζητούν εργασία. Άλλοι επανεξετάζουν τις επαγγελματικές προτεραιότητες τους. Ενώ άλλοι σκέφτονται να μπουν σε ένα νέο πεδίο.

«Μία από τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι νέοι εργαζόμενοι είναι η έλλειψη εμπειρίας καθώς εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό», λέει ο Pooja Chhabria, career expert και head of editorial στο LinkedIn. Τι μπορεί να κάνει την διαφορά; Ο ίδιος εκτιμά ότι τα soft skills εκτιμώνται σε πολλούς τομείς και θέσεις εργασίας.

Οι εταιρείες έχουν μετατοπιστεί από μια προσέγγιση προσλήψεων «βασισμένη στην παραδοσιακή εμπειρία» σε μια προσέγγιση που αφορά τις δεξιότητες, εξηγεί.

Αυτό οφείλεται στον «ταχύ ρυθμό αλλαγής» που βιώνουν οι βιομηχανίες- και οι προσλήψεις βάσει δεξιοτήτων βοηθούν τους εργοδότες να προσλαμβάνουν ταλέντα που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων.

Ενώ τα hard skills παραμένουν ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση μιας θέσης εργασίας, τα soft skills μπορούν να βοηθήσουν τους υποψηφίους να ξεχωρίζουν από την μαζα.

«Τα hard skills μπορούν να σας βοηθήσουν να τραβήξετε την προσοχή ενός υπεύθυνου προσλήψεων, αλλά τα soft skills μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε τη θέση», προσθέτει ο Chhabria.

«Τα hard skills είναι οι τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για να κάνετε τη δουλειά σας. Για παράδειγμα, εάν κάνετε αίτηση για να γίνετε επαγγελματίας πωλήσεων, τότε πρέπει να έχετε γνώση των διαδικασιών πωλήσεων και πώς να χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα CRM», λέει. «[Αλλά] χρειάζεστε επίσης soft skills, όπως δεξιότητες παρουσίασης, για να προσφέρετε ένα εξαιρετικό βήμα πωλήσεων στον πελάτη σας ή δεξιότητες επικοινωνίας, ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε χτίζοντας εμπιστοσύνη με την ομάδα σας και τον πελάτη».

Εδώ είναι τα 5 κορυφαία soft skills στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθούν οι νέοι εργαζόμενοι στη νέα χρονιά, σύμφωνα με το LinkedIn:

Επικοινωνία: Να είστε σε θέση να επικοινωνείτε συνοπτικά τις ιδέες και τις απόψεις σας, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να καταλάβουν τι λέτε.

Διαχείριση χρόνου: Με την άνοδο της remote εργασίας, η διαχείριση χρόνου έχει γίνει ακόμη πιο σημαντική για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τον εργοδότη σας και την επίδειξη της αξίας που προσθέτετε στην ομάδα.

Κριτική σκέψη: Ικανότητα κατανόησης και αντιμετώπισης μιας κατάστασης με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και τις πληροφορίες.

Επίλυση προβλημάτων: Εξεύρεση λύσεων και αναζήτηση νέων τρόπων επίλυσης προβλημάτων.

Διαπροσωπικές δεξιότητες: Σε έναν χώρο εργασίας μετά την πανδημία, η ικανότητα οικοδόμησης σχέσεων και συνεργασίας με ομάδες παγκοσμίως είναι μια σημαντική δεξιότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =