αρχικηVIRALΤα 5 Ελληνικά νησιά που επιλέγουν… οι τσιγκούνηδες

Τα 5 Ελληνικά νησιά που επιλέγουν… οι τσιγκούνηδες

Αν είσαι από αυτούς που κάθε χρόνο ψάχνουν value-for-money διακοπές και μετράς το μπάτζετ σου μέχρι το τελευταίο σεντ, τότε ίσως να έχεις ήδη επισκεφτεί κάποια από τα παρακάτω νησιά. Είναι μια λίστα με 5 Ελληνικά νησιά τα οποία έχουν τις ομορφιές τους, αλλά έχουν και κάτι ακόμα: Μπορείς να κάνεις διακοπές εκεί φθηνά. Για αυτό συχνά τα επιλέγουν οι… low budget τύποι. Σε πόσα έχεις πάει;

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι, το καταπράσινο νησί του Αργοσαρωνικού, είναι ένας μικρός παράδεισος για ήρεμες διακοπές δίπλα στην Αθήνα. Διακοπές στο Αγκίστρι σημαίνει βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, γαλήνη και ξεκούραση. Το Αγκίστρι είναι ιδανικός προορισμός για εκδρομή το σαββατοκύριακο ή ολιγοήμερες διακοπές, καθώς προσφέρει πολλές επιλογές σε παραλίες, διαμονή και φαγητό, αλλά και τη δυνατότητα για ατελείωτες βόλτες και περιπάτους στη φύση. Επίσης κοντά άρα δεν πληρώνεις πολλά ναύλα, με εξαιρετικές παραλίες και φτηνά δωμάτια.

Αν πηγαίνεις εκεί ψάξου: Τα 4 νησιά που επιλέγει για διακοπές ο τσιγκούνης το καλοκαίρι

Ανάφη

Ένας ακόμα προορισμός με όλες τις προδιαγραφές για ν’ αγαπηθεί από τον low-budget ταξιδιώτη: Κοντά κι αυτή στην Αθήνα, με ησυχία και φθηνή διαμονή, έχει τις παραλίες της τόσο κοντά τη μια στην άλλη που ούτε αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να νοικιάσει. Άσε τη σχετική ανοχή που υπάρχει στο κάμπινγκ και επιτρέπει (σε περίπτωση που είσαι αποφασισμένος να χαλάσεις διψήφιο αριθμό ευρώ) ακόμα και τα έξοδα του δωματίου να γλιτώσεις.

Αν πηγαίνεις εκεί ψάξου: Τα 4 νησιά που επιλέγει για διακοπές ο τσιγκούνης το καλοκαίρι

Σύμη

Όταν οι άλλοι επιλέγουν τη λαμπερή και διαφημισμένη Ρόδο, ο low-budget ταξιδιώτης ξέρει πού να κοιτάξει: Στο υπέροχο γειτονικό νησάκι των Δωδεκανήσων που απέχει μόλις 50 λεπτά από ‘κει. Δεν υπολείπεται καθόλου σε ομορφιά, έχει παραλίες για όλα τα γούστα, τραβάει επίσης αρκετό κόσμο και οι τιμές της είναι περίπου 30% κάτω σε σχέση με την ξακουστή και κοσμοπολίτικη γειτόνισσα.

Αν πηγαίνεις εκεί ψάξου: Τα 4 νησιά που επιλέγει για διακοπές ο τσιγκούνης το καλοκαίρι

Κάλυμνος

Το νησί των Δωδεκανήσων που μπορεί να σε συναρπάσει με την ηρεμία του και τη φυσική ομορφιά του είναι η Κάλυμνος, που περιλαμβάνεται στη λίστα των οικονομικών νησιωτικών προορισμών στην Ελλάδα, της ιστοσελίδας greciamia.

Το νησί έχει παραλίες για όλα τα γούστα, ιστορία και προοπτική καθώς αποτελεί έναν σημαντικό αναρριχητικό προορισμό παγκοσμίως. Θα το αγαπήσεις αν λατρεύεις τη φύση και τη θάλασσα και προτιμάς τα νησιά όπου δεν τρέχουν τα πάντα γύρω από τον τουρισμό. Η Πόθια είναι η αμφιθεατρική προτεύουσα, το Βαθύ το λιμανάκι της Ρήνας, το Μασούρι και ο Πάνορμος είναι οι κοσμικοί οικισμοί για τις βόλτες σας, και ο Εμπορειός συστήνεται για water sports. Ανάμεσα στις παραλίες που ξεχωρίζουν είναι το Καντούνι, τα Βλυχάδια, η Παλιόνησος, η Αγινώντα και οι Μυρτιές.

Αίγινα

Αν μένεις στην Αθήνα… το ξέρεις ήδη. Η Αίγινα είναι από τα αγαπημένα οικονομικά νησιά για διακοπές, μιας και συνδυάζει φθηνά ακτοπλοϊκά και πληθώρα επιλογών για φαγητό και διασκέδαση. Υπάρχουν στέκια για όλα τα μπάτζετ και είναι από τους πιο κοντινούς προορισμούς με καράβι.

Το «νησί της διπλανής πόρτας», όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι της Αθήνας, βρίσκεται λιγότερο από μια ώρα μακριά. Από τα πιο κοντινά νησιά από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τα πιο φθηνά, η Αίγινα διαθέτει επισκέπτες όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Έχε στο νου σου όμως ότι τον Αύγουστο οι τιμές ανεβαίνουν πιο πάνω εξαιτίας του Δεκαπενταύγουστου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από την Ύδρα με το laptop σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =