αρχικηVIRALΤρεις τρόποι για να «αγοράσεις ευτυχία»: Ένας expert του Harvard εξηγεί

Τρεις τρόποι για να «αγοράσεις ευτυχία»: Ένας expert του Harvard εξηγεί

Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι τα χρήματα δεν μπορούν να σου αγοράσουν την ευτυχία, αλλά τι θα γινόταν αν μπορούσαν πραγματικά;

Ο Arthur C. Brook, κοινωνικός επιστήμονας και καθηγητής του Χάρβαρντ, έχει μια ενδιαφέρουσα οπτική για τα χρήματα και την ευτυχία, την οποία μοιράζεται στο δωρεάν μάθημα Managing Happiness του Χάρβαρντ.

«Σε χαμηλά επίπεδα, τα χρήματα βελτιώνουν την ευημερία. Ωστόσο, από τη στιγμή που κερδίσετε μια σταθερή ζωή, ένας δισεκατομμυριούχος δεν είναι πιθανό να είναι πιο ευτυχισμένος από εσάς», έγραψε ο Arthur C. Brook στο άρθρο του για το The Atlantic με τίτλο «Πώς να αγοράσετε την ευτυχία».

Αλλά «όπου κι αν βρισκόμαστε στην κλίμακα εισοδήματος, με λίγη γνώση και πρακτική, οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να χρησιμοποιήσει χρήματα για να φέρει περισσότερη ευτυχία», προσθέτει.

Τα χρήματα από μόνα τους δεν μπορούν να σας αγοράσουν την ευτυχία, αλλά μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ευημερία σας εάν χρησιμοποιείτε τα χρήματά σας με σύνεση, σημειώνει ο Arthur C. Brook. Εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους προτείνει για να ενισχύσετε την ευτυχία σας επενδύοντας σωστά τα χρήματα σας.

Ξοδέψτε χρήματα σε εμπειρίες: Επενδύστε τα χρήματά σας σε χαρούμενες εμπειρίες που ξέρετε ότι θα σας κάνουν να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, όπως το να πάτε σε μια συναυλία για να δείτε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη ή προγραμματίζετε διακοπές σε ένα μέρος που πάντα θέλατε να πάτε.

Αγοράστε… χρόνο: «Αν πληρώσετε κάποιον για να κάνει κάτι χρονοβόρο που δεν σας αρέσει (για παράδειγμα, να κόψεις τα χόρτα στην αυλή σας) και αν δεν σπαταλάτε τον χρόνο που κερδίζετε σε ανούσια πράγματα όπως το scrollάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να πάρετε μια ώθηση ευτυχίας περνώντας αυτές τις επιπλέον ώρες με άλλους», λέει.

Δώστε χρήματα για να βοηθήσετε άλλους: Το να δωρίσετε τα χρήματά σας για να υποστηρίξετε έναν σπουδαίο σκοπό ή να χρησιμοποιήσετε τα χρήματά σας για να βοηθήσετε ένα άλλο άτομο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των χημικών ουσιών όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη, σύμφωνα με το ιστολόγιο υγείας της Cleveland Clinic. Και κάπως έτσι να νιώσετε πιο ευτυχησμένοι.

«Ο βασικός παράγοντας που συνδέει όλες αυτές τις προσεγγίσεις είναι οι άλλοι άνθρωποι. Αν αγοράσετε μια εμπειρία -είτε πρόκειται για διακοπές είτε απλώς για ένα δείπνο έξω- μπορείτε να αυξήσετε την ευτυχία σας αν τη μοιραστείτε με κάποιον που αγαπάτε», λέει ο Brooks.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν ορίζουν τους στόχους τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − seven =