αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν ορίζουν τους στόχους τους

Τρία λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν ορίζουν τους στόχους τους

Έχετε 42% περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε τους στόχους σας γράφοντάς τους. Αυτό έδειξε Έρευνα του Dominican University. Αλλά μάλλον οι περισσότεροι από εσάς έχετε συνειδητοποιήσει ότι η καταγραφή των στόχων σας δεν ισοδυναμεί με την εκπλήρωσή τους.

Το πρώτο βήμα για την επίτευξη των στόχων σας είναι να προσδιορίσετε τι σας εμποδίζει να τους πετύχετε.

Εδώ είναι λοιπόν 3 λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν ορίζουν τους στόχους τους.

Λάθος #1: Ο στόχος σας είναι πολύ ασαφής

Για παράδειγμα, πολλοί έχουν έναν στόχο που ακούγεται σαν, «θέλω χρόνο για τον εαυτό μου». Ναι, είναι ένας υπέροχος στόχος, αλλά πώς θα καταλάβετε ότι τον πετύχατε; Είναι επιτυχία 10 επιπλέον δευτερόλεπτα για τον εαυτό σας; Για να το κάνεις πιο συγκεκριμένο, θα πρέπει να ακούγεται κάπως σαν… «Θέλω 30 λεπτά για τον εαυτό μου κάθε Παρασκευή απόγευμα».

Λάθος #2: Οι στόχοι σας είναι υπερβολικά υψηλοί

Πολλοί έχουμε πέσει σε αυτή την παγίδα. Έπρεπε να μάθουμε με τον δύσκολο τρόπο ότι ο καθορισμός μεγάλων στόχων μπορεί να γίνει εξαιρετικά αγχωτικός. Είτε σας αναγκάζει να αφιερώσετε όλη σας την ενέργεια σε αυτόν τον έναν στόχο και άλλοι πιο σημαντικοί τομείς μπαίνουν στο περιθώριο, είτε μπορεί να σας εμποδίσουν να δημιουργήσετε σημαντική ώθηση προς τα εμπρός. Ο καθορισμός χαμηλών στόχων έτσι ώστε να είναι εύκολα επιτεύξιμοι νωρίς, είναι το κλειδί. Αυτή ήταν η στρατηγική ποσοστώσεων της IBM που βοήθησε τους πωλητές της να ξεπεράσουν τους πάντες.

Λάθος #3: Οι στόχοι σας δεν έχουν προσωπικό νόημα

Συχνά οι άνθρωποι βάζουν στόχους που δεν έχουν κάποιο προσωπικό νόημα. Για παράδειγμα: «Θα βάλω το ξυπνητήρι για να ξυπνάω κάθε ημέρα στις 8 το πρωί». Αυτό δεν εμπεριέχει κάποιο νόημα. Ο στόχος σας θα μπορούσε να είναι κάτι σαν… «Θέλω να ξυπνάω νωρίτερα και να χτίσω την αυτοπειθαρχία μου, έτσι ώστε να είμαι πιο παραγωγικός και να βγάλω περισσότερα χρήματα». Άλλωστε, οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι ξυπνούν νωρίς το πρωί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάλε στόχους ανά εβδομάδα για να αλλάξεις την ζωή σου προς το καλύτερο- Εδώ είναι τα 5 βήματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =